Proponemos la lectura sin creencias y sin epistemología mítica del texto fundacional del Islam por la importancia que tiene esta tradición y por constatar que es posible hoy comprender y sentir su gran riqueza. Leeremos la traducción de Julio Cortés (de Ed. Herder).
Triem aquest mestre budista xinès del segle IX, Lin-Chi, per la seva radicalitat en mostrar que les formes no són allò important a les tradicions, sinó les seves maneres de referir-se a la dimensió absoluta de la realitat.
(Edició de: Los libros de la liebre de marzo).
Elegimos este texto de la tradición cristiana para recuperar la sabiduría que existe en él a partir de una lectura sin creencias y sin epistemología mítica. Utiliizaremos la versión de la Biblia de Jerusalén
Mark Fisher va popularitzar la frase “és més fàcil imaginar la fi del món abans que la fi del capitalisme”. La seva crítica va dirigida a la impossibilitat de pensar, col·lectivament, en un nou paradigma que ens allunyi del capitalisme i sobre tot que lligui el desig humà a aquestes noves formes culturals postcapitalistes. D’altre banda, l’Epistemologia Axiològica de Marià Corbí ofereix noves interpretacions antropològiques i epistemològiques que ens ajuden a entendre la crítica de Fisher i la possibilitat de construir un nou marc cultural postcapitalista des del cultiu de la qualitat humana i qualitat humana profunda.