¿Qué ofrecen las tradiciones religiosas a la nueva sociedad de innovación y cambio continuo? Simplemente, otro nivel de conocimiento de "eso mismo de aquí que nos rodea" y de nosotros mismos. Que las tradiciones religiosas ofrezcan conocimiento, es relevante para una sociedad de conocimiento: que ofrezcan proceso, es pertinente para una sociedad móvil y de innovación: que ofrezcan libertad de todos modos, es útil para una sociedad que debe crear continuamente todas sus formas de comprensión, valoración y vida: que ofrezcan lucidez, interés y amor por todo lo que existe para construir lo que tiene que disponer de lo que tienen que disponer de lo que tienen que disponer de que vive y existe sobre la tierra.
Les religions: cinc claus

Les religions: cinc claus
Autor: Teresa Guardans
Edició: Octaedro, 2006. 143 p.
ISBN 84-8063-794-3
Preu: 14,80€
(també hi ha l’edició castellana)
Demana’l a la teva llibreria o compra’l al nostre centre.
Què en pensem de les religions?
Opinar, qui més qui menys, cadascú té les seves opinions. Però pensar ja és més complicat. Per pensar necessitem conèixer, entendre, comprendre els perquès i els coms,… I en un tema tan complex i divers com són les religions, resulta doblement difícil. I, a més, per on començar? «Pel principi» no? Si més no, és la proposta d’aquest llibre: anar a buscar «els començaments».
Tornar endarrere i procurar situar-se a prop de les persones que trobaríem als orígens dels moviments religiosos. En concret, a prop de Siddharta –el Buda-, de Satyakama Jabala, del rabí Hilel, de Yoshua ben Yosef –el Crist- i del profeta Mamad. A prop de les seves inquietuds i dels conflictes dels seus temps. Interrogar-nos amb els seus interrogants, valorar les seves respostes. Analitzar les seves propostes. Mirar amb els seus ulls… Intentar-ho.