Marià Corbí PPara las gentes de nuestras sociedades, las religiones han muerto, y no hay ni idea, ni atisbos de otra dimensión de la realidad que no sea esa cotidianidad plana. Todo se ha vuelto romo, sin esperanza, bajo el vuelo negro de la muerte. Se han difundido mucho las publicaciones de textos de sabiduría o que buscan la sabiduría, pero eso, además de minoritario, no influye en la cultura general, ni siquiera en la cultura popular. ¿Qué se puede hacer para que la cultura y las personas de las sociedades de conocimiento recuperen la doble dimensión de la realidad de nuestro vivir humano? ¿Qué se puede hacer para romper esa coraza de cotidianidad exclusiva, sin grietas, desde la que se pueda vislumbrar la luz de la otra dimensión?
Les religions: cinc claus
Les religions: cinc claus
Autor: Teresa Guardans
Edició: Octaedro, 2006. 143 p.
ISBN 84-8063-794-3
Preu: 14,80€
(també hi ha l’edició castellana)
Demana’l a la teva llibreria o compra’l al nostre centre.
Què en pensem de les religions?
Opinar, qui més qui menys, cadascú té les seves opinions. Però pensar ja és més complicat. Per pensar necessitem conèixer, entendre, comprendre els perquès i els coms,… I en un tema tan complex i divers com són les religions, resulta doblement difícil. I, a més, per on començar? «Pel principi» no? Si més no, és la proposta d’aquest llibre: anar a buscar «els començaments».
Tornar endarrere i procurar situar-se a prop de les persones que trobaríem als orígens dels moviments religiosos. En concret, a prop de Siddharta –el Buda-, de Satyakama Jabala, del rabí Hilel, de Yoshua ben Yosef –el Crist- i del profeta Mamad. A prop de les seves inquietuds i dels conflictes dels seus temps. Interrogar-nos amb els seus interrogants, valorar les seves respostes. Analitzar les seves propostes. Mirar amb els seus ulls… Intentar-ho.