Eliminar la meva suscripció Donar-me d‘alta
Si no visualitza correctament aquest e-mail pot llegir la versió web, aquí.
Rocafort 234 baixos - Barcelona - 93 410 77 07 - cetr.net
Març 2019
CURSOS I SEMINARIS
 

REPTES DE LES SOCIETATS D’INNOVACIÓ: LA CONSTRUCCIÓ DE SISTEMES DE MOTIVACIÓ I COHESIÓ COL·LECTIVES

De l’1 d'abril al 10 de juny, 9 dilluns de 16:30h. a 19:30 h

 

Inclòs dins del programa de Cursos d’Especialització de la UAB a càrrec de l’equip de CETR, coordinat pel professor Daniel Gamper (UAB). Aquest curs ofereix eines teòriques per estudiar com s’han edificat durant mil·lennis els sistemes de motivació i cohesió col·lectives a l’hora que facilita l’accés a instruments pràctics per construir, en les noves societats de canvi continu, sistemes de cohesió i motivació social que permetin una bona gestió tant d’equips com de col·lectius.

Informació i inscripcions
 
DE VIATGE PER LA HISTÒRIA DE LA QUALITAT HUMANA
a càrrec de Francesc Torradeflot

Del 9 al 30 de maig, 4 dijous, de 19:00 a 20:30 h.

 

La qualitat humana és un patrimoni comú de tota la humanitat. Tots els éssers humans al llarg de la història hem après a cultivar-la des de la diversitat inmensa que mostra la nostra espècie. Aquest curs vol presentar la bellesa i varietat d’aquest cultiu a partir de textos escollits de mestres espirituals de les tradicions religioses i de les conviccions no religioses.

Informació i inscripcions
 
CAP DE SETMANA

ELS CONSELLS PRÀCTICS DELS SAVIS

a càrrec de Marià Corbí, Montserrat Cucarull i Marta Granés

11 i 12 de maig

 

Durant el cap de setmana explorarem alguns consells pràctics per assolir la qualitat humana trets d’alguns documents capdals de les tradicions espirituals: els Evangelis, Pau de Tars, l’Alcorà, dos Upanishads –Brihadâranyaka Upanishad i Chândogya Upanishad-, dos Sutres budistes centrals –Prajñâpâramitâ- Ratnagunasamcayaghâtâ i el Sutra del diamant comentat per Hui Neng-.

Informació i inscripcions
 
INTEL·LIGÈNCIA ESPIRITUAL I EL SEU PAPER EN LA CREATIVITAT
a càrrec d'Òscar Puigardeu

20 i 27 de maig, 2 dilluns, de 18:00 a 19:30 h.

 

La teoria de les intel·ligències múltiples de Gardner va suposar un canvi de paradigma significatiu tant en la psicologia cognitiva com en la pedagogia.

L'objectiu del seminari és presentar aquesta teoria, analitzar la controvèrsia generada i poder debatre sobre la proposta d'una intel·ligència espiritual i veure la seva possible relació amb la creativitat.

Informació i inscripcions
 
CICLE DE CONFERÈNCIES

Els ensenyaments dels savis sobre la felicitat

Inici: 22 de maig

 

Encara que ens ho han explicat de manera diferent, l’oferiment dels grans mestres són camins a la felicitat.

En aquest cicle veurem com aborden la felicitat, el seus fonaments, i alguns dels camins que proposen per accedir-hi. El cicle està plantejat per poder assistir, si es vol, a sessions soltes.

Informació i inscripcions
 
ARTICLES
 

SENSE PAU NO HI HA SUPERVIVÈNCIA COL·LECTIVA

Francesc Torradeflot i Lourdes Vergés

La qualitat humana profunda, l'espiritualitat, la dimensió absoluta de l'ésser humà no és compatible, si escoltem els mestres i les savieses, amb la submissió, amb la coacció, amb la força, amb la violència. Però seria un error confondre això amb la feblesa. El pacifisme necessita coratge i valentia radical per fer front a la manca de llibertat, a la repressió, a la violència.
Llegir article
 

 


CETR es sosté amb el vostre ajut. Gràcies.
Si voleu col·laborar


Butlletí Digital de CETR

La recepció d'aquest Butlletí Digital pot cancel·lar-se aquí
Per altres temes relacionats amb el mateix, escriure per favor a: web@cetr.net Per a més informació, visiteu periòdicament: www.cetr.net