Eliminar la meva suscripció Donar-me d‘alta

Notice: Undefined offset: -1 in /var/www/vhosts/cetr.net/httpdocs/newsletter/lib/butlletiNewsletter/ButlletiNewsletterController.php on line 134
Si no visualitza correctament aquest e-mail pot llegir la versió web, aquí.
Rocafort 234 baixos - Barcelona - 93 410 77 07 - cetr.net
CURSOS I SEMINARIS
 

ASTRONOMIA I QUALITAT HUMANA PROFUNDA

a càrrec de Francesc Torradeflot i Josep Miquel Girart

23 i 30 de noviembre, 2 dijous de 19:00 h. a 20:30 h.

 

Es farà un tast significatiu de la recerca sobre l’univers i la formació de les estrelles per copsar la magnificència i capacitat expressiva de la matèria. Es veuran imatges, es faran comentaris científics i es llegiran també textos d’astrònoms que evoquen la bellesa i misteri de la natura. Es vol mostrar com la ciència obre i permet cultivar la dimensió absoluta de l’existència humana.

Més informació
 
ELS ENSENYAMENTS ZEN DEL MESTRE LIN-CHI
a càrrec de Montse Cucarull i Marta Granés

Del 10 d’octubre al 15 de maig, 14 dimarts, quinzenalment, de 19:00 a 20:45 h.

 

Estudiarem aquest document xinès del segle IX que indaga la fondària informulable de la realitat. El text d’aquest autor ens ajuda a no quedar atrapats en la nostra quotidianitat. Es tracta d’un text viu i dinàmic, en el que es comencen a dibuixar les paradoxes que acabaran formalitzant-se en els koans.

Més informació
 
EL JARDÍ EMMURALLAT DE LA VERITAT DE HAKIM SANAI
a càrrec de Montse Cucarull i Marta Granés

Del 17 d’octubre al 22 de maig, 14 dimarts, quinzenalment, de 19:00 a 20:45 h.

 

Els humans tenim la capacitat d’un coneixement desinteressat vers tot el que ens envolta, però no li donem ni el valor que té ni l’espai per a desenvolupar-lo. No som conscients que si tenim aquesta possibilitat és perquè biològicament compleix una funció i vivim com si no tingués importància. El poeta persa Hakim Sanai (s. XII) s’endinsa en aquest conèixer qualitatiu i ens exposa de manera poètica allò que ha descobert. L’objectiu d’aquesta lectura és apropar-nos a aquest coneixement oblidat.

Més informació
 
EL SUTRA DEL LOTUS
a càrrec de Marià Corbí

Del 20 d’octubre al 6 d’abril, 11 divendres, quinzenalment, de 15:15 a 16:30 h.

 

La realitat i la vida són directament un sentir gratuït: ho sabem però no en fem cas, i així ens mantenim en una relació amb tot primordialment per a treure’n profit, que fa que desaparegui del nostre horitzó tot allò del que no se’n pot treure rendiment.

Aquest important text budista parla de la possibilitat d’una relació plenament qualitativa amb el que ens envolta, i de com dsenvolupar-la.

Més informació
 
L’ABC DEL SILENCI
a càrrec de Teresa Guardans

9, 16 i 23 de novembre, 3 dijous, de 19:00 a 20:30 h.

 

Quantes vegades hem desitjat aturar-nos, centrar-nos, pacificar-nos! Però no sabem ni per on començar. El cultiu de l’atenció, el silenci i la meditació, és l’antídot a la dispersió; ens ajuda a viure més conscientment cada moment, cada situació, i a obrir-nos a la realitat.

El curs introdueix les claus del silenci interior i ofereix la possibilitat de practicar alguns recursos essencials (aplicables al nostre dia a dia). Veurem possibilitats en quietud i en moviment, treballant amb els diferents sentits, també amb la paraula i el pensament.

L’exercici personal durant les setmanes del curs permetrà detectar les principals dificultats de cadascú i buscar maneres d’afavorir els hàbits d’atenció i silenci.

Més informació
 

 


CETR es sosté amb el vostre ajut. Gràcies.
Si voleu col·laborar


Butlletí Digital de CETR

La recepció d'aquest Butlletí Digital pot cancel·lar-se aquí
Per altres temes relacionats amb el mateix, escriure per favor a: web@cetr.net Per a més informació, visiteu periòdicament: www.cetr.net