Eliminar la meva suscripció Donar-me d‘alta

Notice: Undefined offset: -1 in /var/www/vhosts/cetr.net/httpdocs/newsletter/lib/butlletiNewsletter/ButlletiNewsletterController.php on line 134
Si no visualitza correctament aquest e-mail pot llegir la versió web, aquí.
Rocafort 234 baixos - Barcelona - 93 410 77 07 - cetr.net
NOTICIES
 

NOVETAT EDITORIAL

La orientación final de los Proyectos Axiológicos Colectivos en las sociedades de conocimiento

Aquesta obra recull les ponències treballades al 12è Encontre Internacional CETR. La finalitat de l’eix de l'Encontre ha estat doble, d’una banda estudiar quina ha de ser l’orientació final dels Projectes axiològics Col·lectius (PACs) en les societats de coneixement i, de l’altra, quin ha de ser l’orientació final que caldrà donar a llegat de saviesa dels nostres avantpassats i al cultiu de la Qualitat Humana Profunda, d’acord també amb les societats de coneixement.
Més informació
 
ACTIVITATS
 

NISARGADATTA MAHARAJ: "YO SOY ESO"

a càrrec de José Manuel Bobadilla

Dimecres 17 de maig, de 19:30h a 21:00h

 

“La persona que busca és la que està a la recerca de si-mateixa”. Qui sóc jo?, què és el cos?, existeix el temps o només és una sensació de la consciència?, hi ha un món real? En aquesta sessió introductòria indagarem sobre allò que l’ésser humà no és, per poder descobrir allò que realment és.

Més informació
 
"L’HOME NOBLE", DE MESTRE ECKHART (1260-1328)
a càrrec de Teresa Guardans

8, 15 i 22 de maig, 3 dilluns, de 19h a 20:30h

 

Per què llegir a Mestre Eckhart, avui? Per la seva llibertat, perquè és una lliçó viva de com es poden fer servir els relats i les metàfores per volar lluny; perquè tractava als seus oients com a persones adultes. Això és el que més preocupava als inquisidors que el van processar: que la gent l’entenia perquè s’atrevia a fer servir la “llengua vulgar” (l’alemany, i no el llatí) per a dirigir-se als homes i dones del seu temps, convidant-los a apropiar-se de la “noblesa” constitutiva de tot ésser humà, animant-los a explorar la profunda qualitat humana.

Més informació
 
LA INDAGACIÓ LLIURE, COOPERATIVA I GENERALITZADA. INDAGAR PER SOBREVIURE
a càrrec de Jaume Agustí

20 i 27 d’abril. 4 i 11 de maig. 4 dijous, de 19:30h a 20:30h

 

L’objectiu d’aquest curs és posar de relleu el paper no només fonamental, sinó vital, de la indagació lliure, cooperativa i generalitzada en el nostre temps. Indagació o investigació, no només d’allò conceptual, mesurable o quantitatiu, com la de les tecnociències; sinó també d’allò qualitatiu, del sentir i l’actuar, com la de l’estètica i l’ètica. Indagar és obertura al desconegut, impuls per millorar, confiança en un futur millor, fam i set de nous coneixements i experiències, però també de bondat, de bellesa, de pau i felicitat, en definitiva: de ser.

Més informació
 
LECTURES
 

Els enemics íntims de la democràcia

Tzvetan Todorov
Oferim aquí algunes reflexions de Todorov (1939-2017) extretes de: Los enemigos íntimos de la democracia. Galaxia Gutenberg, 2016. 206 p. “La barbàrie ens amenaça tots des de l’interior –deia aquest semiòleg i humanista en una entrevista-. Tots som potencialment bàrbars, en certs actes i actituds que consisteixen a no reconèixer la plena humanitat dels altres perquè són diferents, i tractar-los amb condescendència, menyspreu o hostilitat”.
Llegir article
 
La realitat no té un perquè
Marià Corbí
"La realitat és perquè sí. El Cosmos, el món i la vida no tenen un perquè (...) Tot depèn de tot. En aquest sentit, tot és relatiu a tot. No hi ha res que sigui independent. Així, tota realitat és dependent de tot. (...) Tot és interdependent i sense perquè..." [Fragment de la seva darrera publicació: Las sociedades de conocimiento y la calidad de vida. (Bubok, 2017)]
Llegir article
 
Cinc meditacions sobre la mort (altrament dit sobre la vida)
François Cheng
Petita selecció de textos del llibre de Cheng (Reus, L’art de la Memòria, 2015). Un text que va néixer a partir de diàlegs amb els seus amics, i que convida el lector a involucrar-s’hi. Es fa escoltar el poeta en la nit de la seva vida, per parlar sobre un tema que molts prefereixen evitar. Cheng ens convida a mirar la vida a la llum de la nostra pròpia mort.
Llegir article
 

 


CETR es sosté amb el vostre ajut. Gràcies.
Si voleu col·laborar


Butlletí Digital de CETR

La recepció d'aquest Butlletí Digital pot cancel·lar-se aquí
Per altres temes relacionats amb el mateix, escriure per favor a: web@cetr.net Per a més informació, visiteu periòdicament: www.cetr.net