Eliminar la meva suscripció Donar-me d‘alta
Si no visualitza correctament aquest e-mail pot llegir la versió web, aquí.
Rocafort 234 baixos - Barcelona - 93 410 77 07 - cetr.net
Gener 2019
NOTICIES
 

NOVETAT EDITORIAL

Perplejidades

Marià Corbí
 

Perplejidades és el quart llibre de poesia de Marià Corbí.

Qui investigui amb tota la seva ment i amb tot el seu cor l'últim fonament de la realitat, una i altra vegada i des de diverses perspectives va sempre a parar a la completa perplexitat. L'escrit de Corbí recull aquests moments de perplexitat.

Els poemes han estat il·lustrats pel seu amic pintor Pere Rius amb creacions per a l'ocasió.

Més informació
 
CURSOS I SEMINARIS
 

COL·LECCIÓ DE CONSELLS PRÀCTICS DELS SAVIS

a càrrec de Marià Corbí

Del 12 de febrer al 14 de maig, 7 dimarts, quinzenalment, de 19:45 a 20:45 h.

 

Es tracta d’un recull de consells pràctics per assolir la gran qualitat humana trets d’alguns documents capdals de les tradicions espirituals: els Evangelis, Pau de Tars, l’Alcorà, dos Upanishads –Brihadâranyaka Upanishad i Chândogya Upanishad-, dos Sutres budistes centrals –Prajñâpâramitâ- Ratnagunasamcayaghâtâ y el Sutra del diamante comentado por Hui Neng-.

Informació i inscripcions
 
CAP DE SETMANA DE SILENCI

Atenció i meditació: pràctica, orientacions i recursos

a càrrec de Maria Fradera i Teresa Guardans

16 i 17 de febrer (a Sant Martí de Sesgaioles)

 

Interessar-se i sentir la realitat amb totes les nostres capacitats, reconèixer-la, fer-nos-hi presents: aquesta és la possibilitat a què obre el cultiu de l’atenció plena, el silenci, la meditació. Durant el cap de setmana treballarem sobre el cultiu de l’atenció silenciada i la meditació, amb moments de lectura i reflexió, proposant pràctiques que ens ajudaran a afavorir la seva integració en la vida quotidiana.

Informació i inscripcions
 
WU-WEI: L’ACCIÓ QUE TRANSFORMA. LA PROPOSTA DEL DAODEJING
a càrrec de Teresa Guardans

4, 11 i 18 de març, 3 dilluns, de 19:00 a 20:30 h.

 

Dispersió, presses, horaris inacabables… tot sembla anar contra l’anhel profund de viure a fons, comprenent, estimant i assaborint cada moment de l’existència. Però quan agafem el llibre del Tao (el Daodejing, Xina, s. IV a.C.), o el Bhagavad Gîta (Índia, s. V-III a.C.), o tants altres textos del passat, descobrim que la preocupació ve de lluny!

Informació i inscripcions
 
REPTES DE LES SOCIETATS D’INNOVACIÓ: LA CONSTRUCCIÓ DE SISTEMES DE MOTIVACIÓ I COHESIÓ COL·LECTIVES

De l’11 de febrer al 8 d’abril, 9 dilluns de 16:30h. a 19:30 h

 

Inclòs dins del programa de Cursos d’Especialització de la UAB a càrrec de l’equip de CETR, coordinat pel professor Daniel Gamper (UAB). Els sistemes de motivació i cohesió social que són fonamentals tant per als individus com per als col·lectius, en les noves societats s’hauran de construir perquè els anteriors no resulten operatius. Així és que avui hem de ser capaços de crear sistemes de motivació que s’adeqüin a les noves condicions de generació de riquesa.

Informació i inscripcions
 
SÈRIE-FORUM BLACK MIRROR
a càrrec de Jose Manuel Bobadilla

17, 24 i 31 de gener i 7 de febrer, 4 dijous de 18:00 a 20:00 h

 

La sèrie Black Mirror reflexiona de manera crítica sobre el lloc predominant dels talent shows en la societat actual, l’experimentació amb la ment humana, la televisió del càstig com a entreteniment, l’espectacle com a centre de la política, l’invasió de la privacitat… Black Mirror obliga a pensar en un món tecnodigital que ens absorveix cada cop més i desplaça la nostra atenció cap a un món virtual allunyat de la contemplació de la realitat.

Informació i inscripcions
 
L’ANARQUISME DES DE L’EPISTEMOLOGIA DE CORBÍ
a càrrec de José Manuel Bobadilla

23 i 30 de gener i 6 i 13 de febrer de 19:30 a 20:30 h.

 

L’anarquisme al S.XXI pot jugar un paper molt important en la construcció de les Societats del coneixement, en aquest cicle veurem quins aspectes de l’anarquisme son útils per a l’edificació d’aquestes noves societats. El cicle constarà de quatre sessions que giren en torn de diferents temes, com ara: la necessitat de ser i fer societat, l’individu i la col·lectivitat, la tecnologia al servei de la vida i la dimensió absoluta de la realitat.

Informació i inscripcions
 
ARTICLES
 

AMOS OZ, LA DIFÍCIL APOSTA PER LA CONVIVÈNCIA

 

Ens deixa Amos Oz (28.12.2018), la seva veu perviurà en els seus escrits; una veu de profund compromís per la recerca de solucions possibles, un missatge que va més enllà d’unes circumstàncies concretes quan els conflictes aparentment irresolubles sembla que no deixen de multiplicar-se.

Llegir article
 
MAGORIUM Y LA TIENDA MÁGICA DE JUGUETES
Marià Corbí
 

Vivimos la ancianidad como una época de pérdidas: he perdido esto y aquello, ya no puedo hacer tal y tal cosa, ya no soy capaz de hacer mucho de lo que hacía en mi juventud, y cada día que pasa más, prescinden de mí, y sigue la lista. Una etapa que podría ser de paz, reconciliación con todo, sabiduría y felicidad, tiende a convertirse en una etapa de frustración, de disminución, enfermedad, desengaño, pena y miedo delante del fin inminente.

Llegir article
 

 


CETR es sosté amb el vostre ajut. Gràcies.
Si voleu col·laborar


Butlletí Digital de CETR

La recepció d'aquest Butlletí Digital pot cancel·lar-se aquí
Per altres temes relacionats amb el mateix, escriure per favor a: web@cetr.net Per a més informació, visiteu periòdicament: www.cetr.net