CETR

17. Cafè Tertulia de Qualitat Humana

15 ANARQUIA

És un espai relaxat per dialogar i intercanviar reflexions i experiències sobre la qualitat humana i la qualitat humana profunda a partir de temes o desafiaments que es plantegen avui a una humanitat en canvi. No vol ser simplement una exposició de posicionaments sinó una oportunitat per interpelar-nos, per fer recerca plegats, per remoure’ns, per comunicar sense prejudicis, per construir quelcom nou, per apuntar a la radicalitat de la vida, per construir un món nou des de l’escolta integral. Vol combinar seriositat i rigor amb un to còmode, indagador i, per què no, relaxat. La durada de les sessions anirà, segon la sessió, de 60 a 90 minuts.

Es requereix inscripció prèvia. Aportació: 3 € por sessió.

1. VIVIM EN DOS PISOS: EL MÓN I EL TRASCENDENT?

Lama Tsondru, mestra budista
Quim Cervera, sociòleg i activista cristià
Joan Carles Marset, membre de Ateus de Catalunya
Moderador: Francesc Torradeflot

És freqüent que l’espiritualitat aparegui com l’experiència i formulació del viatge d’aquest món a un altre món diferent, comportant una dualitat que ha suposat històricament no pocs desajustos socials i psicològics. Hi ha dues realitats diferents? Hi ha una sola realitat? És possible seguir amb una visió dual del món i de la vida?

Data:  22 d’octubre a les 19:00 h. En castellà (Podeu fer l’ingrés en aquest link: https://www.eventbrite.es/e/entradas-vivimos-en-dos-pisos-el-mundo-y-lo-trascendente-125644944411

2. ANARQUISME, CIÈNCIA I ESPIRITUALITAT

Jordi Pigem, filòsof de la ciència i escriptor
Jose Manuel Bobadilla, sociòleg llibertari
Moderador: Francesc Torradeflot

Quina relació tenen l’anarquisme i la ciència amb l’espiritualitat, amb el cultiu de la qualitat humana? En quina mesura són un obstacle o una aliat de l’espiritualitat? La llibertat té un paper fonamental en el cultiu de la qualitat humana. Quin paper juga en la recerca cientí-fica i en el projecte anarquista?.

Data: 19 de novembre a les 19:00 h.

3. CULTIU DE LA QUALITAT HUMANA I NOVES ESPIRITUALITATS
Les noves formes d’espiritualitat són moltes. Són procediments hàbils per al cultiu de la qualitat humana o són només un producte de consum?

4. EMERGÈNCIA CLIMÀTICA I QUALITAT HUMANA
La situació dramàtica que viu el nostre planeta demana una resposta social contundent. És possible sense cultivar la qualitat humana? El cultiu de la qualitat humana en una societat com la nostra canvia la nostra concepció del món, la nostra relació amb els éssers vius i amb el planeta?

5. LA QUALITAT HUMANA POT GESTIONAR LA CIÈNCIA I LA TECNOLOGIA?
Qui gestiona la ciència i tecnologia en constant acceleració i qui valora la seva generació de nous productes i serveis? Si els valors estàtics del passat (generats per les religions i les ideologies) ja no funcionen en una societat de canvi continu, qui i com s’ordena la ciència i tecnologia desbocada? En aquest context, és imprescindible el cultiu personal i col·lectiu de la qualitat humana?

Inscripció per fer el curs on-line:

Us podeu inscriure a aquest curs enviant-nos un missatge a jm.bobadilla@cetr.net
Quan ens envieu el correu, si us plau, recordeu indicar el vostre nom i el títol del curs o nº del curs que trobaràs en el programa.

Forma de pagament: L’aportació es pot fer mitjançant transferència bancària al compte de

Banc Sabadell: ES79 0081 5119 6800 0108 8609

És molt important indicar el nom complet de la persona inscrita en el concepte de la transferència i el títol del curs o nº del curs.

A més, si el sistema del teu banc online ho permet, pots enviar-nos la notificació de transferència, disponible al final de l’operació de transferència a evacetr@gmail.com

Un cop us hagueu inscrit i hagueu realitzat la transferència, rebreu un missatge amb la confirmació de la inscripció i tres dies abans de l’inici del curs les instruccions per accedir a el curs en directe.

Nom *

e-mail *

Telèfon

Formulari d’inscripció per fer el curs presencialment (places limitades)