Eliminar la meva suscripció Donar-me d‘alta
Si no visualitza correctament aquest e-mail pot llegir la versió web, aquí.
Rocafort 234 baixos - Barcelona - 93 410 77 07 - cetr.net
Febrer 2020
CURSOS I SEMINARIS
 

TROBADA AL PALAU MACAYA

SERVEIXEN ELS VALORS QUE HEM REBUT?

 

Dimarts 18 i dimecres 19 de febrer de 2020, de 17 a 20.30 h. al Palau Macaya (Passeig de Sant Joan, 108)

 

Marià Corbí participa aquest mes de febrer a les Trobades que impulsa l’Escola Europea d’Humanitats al Palau Macaya, en aquesta ocasió sobre el tema: Serveixen els valors que hem rebut?

En aquest  debat, vuit ponents de disciplines diverses (filosofia, sociologia, antropologia, biologia, ciències cognitives, computació i art) responen a la pregunta durant dues tardes consecutives.  Aquesta activitat ha estat pensada per afavorir la conversa interdisciplinària i la interacció entre els participants i el públic, amb la intenció de fomentar la reflexió.

S’abordaran els efectes que provoca viure de la creació continuada de coneixements i tecnologia sobre els sistemes de valors

Aquests canvis alteren profundament les maneres de viure dels col·lectius i també els sistemes de valors que han rebut de les religions o de les ideologies; sobretot concerneixen les generacions més joves. Aquesta situació ens enfronta a un problema que mai abans havíem hagut d’abordar: construir els nostres propis sistemes de valors, els nostres projectes axiològics col·lectius.

INFORMACIÓ DETALLADA DE L'ACTIVITAT

Activitat gratuita. Per asistir-hi cal inscriure's aquí

 
LECTURA DELS VERSOS DEL RUBAYAT DE RUMI
a càrrec de Marià Corbí

 

Del 7 de febrer al 20 de març, 4 divendres, quinzenalment, de 15.15 a 16.30h.

 

Aproximació al poeta persa del segle XIII i savi sufí Djalal ud Din Rumi en el seu recull de versos en els què aborda la saviesa i l'amor. Diu: 'si la teva saviesa no et rapta de tú mateix, més et val la ignorància que aquesta saviesa', també diu 'No existeix en l'amor ni sublimitat ni baixesa, ni niciesa, ni esperit. Ni hafiz, ni sheik, ni dervitx; cal ser pocavergonya, cínic, dissolut’.

Informació i inscripcions
 
CAP DE SETMANA D’INDAGACIÓ AMB EL SENTIR SEGUINT EL MESTRE SUFÍ AL-YILI
a càrrec de Marià Corbí, Montserrat Cucarull i Marta Granés

 

8 i 9 de febrer. A Sant Martí de Sesgaioles.

 

Dedicarem el cap de setmana a treballar la indagació de la profunditat del viure amb el sentir seguint els plantejaments de l’obra d’aquest gran mestre sufí per aprendre a utilitzar la subtilitat de la sensibilitat.

Informació i inscripcions
 
DIÀLEGS: l'art com indagació
a càrrec de Rubén Caruso

 

5, 12, 19 i 26 de febrer, 4 dimecres, de 19:00 a 20:30 h.

 

Ens proposem entrar en diàleg amb les reflexions d'alguns artistes i pensadors d'art. Explorar des dels seus escrits quins incentius de recerca i necessitats porten a l'expressió plàstica. Quina validesa hi ha a la mirada de la realitat des de l'art. Avui podem parlar encara d'espiritualitat en l'art? L'art està renyit amb la producció? Quin rol compleix el talent?

Informació i inscripcions
 
L’ ABC DE LA LECTURA DE TEXTOS: El Bhagavad Gîta
a càrrec de Teresa Guardans

 

20 i 27 de febrer, 2 dijous, de 19 a 20:15 h.

 

Hi ha tot un llegat de saviesa que ens arriba en clau poètica i simbòlica, i que demana una forma de llegir diferent de la que fem servir habitualment per “informar-nos”. Són textos que busquen despertar la intuïció, commoure, obrir-nos a la realitat… Sabem com fer-ho per llegir-los?

El Bhagavad Gîta: Una batalla a punt de començar és l’escenari perfecte per pensar sobre el sentit de la vida i la millor forma de viure una vida amb sentit. És el que ens proposa aquesta petita gran obra de l’espiritualitat hindú, que forma part del Mahabarata, la gran epopeia de la literatura índia.

Informació i inscripcions
 
ATENCIÓ I MEDITACIÓ: pràctica, orientacions i recursos
a càrrec de Maria Fradera i Teresa Guardans

 

29 de febrer i 1 de març. A Sant Martí de Sesgaioles

 

Interessar-se i sentir la realitat amb totes les nostres capacitats, reconèixer-la, fer-nos-hi presents: aquesta és la possibilitat a què obre el cultiu de l’atenció plena, el silenci, la meditació. Durant el cap de setmana treballarem sobre el cultiu de l’atenció silenciada i la meditació, amb moments de lectura i reflexió, proposant pràctiques que ens ajudaran a afavorir la seva integració en la vida quotidiana.

Informació i inscripcions
 
CURS UAB. Reptes de les societats d’innovació: la construcció de sistemes de motivació i cohesió col·lectives

Modalitat d’una sessió setmanal: 9 dilluns del 9 de març al 11 de maig de 17h a 19h

 

Inclòs dins del programa de Cursos d’Especialització de la UAB a càrrec de l’equip de CETR, coordinat pel professor Daniel Gamper (UAB) Els sistemes de motivació i cohesió social que són fonamentals tant per als individus com per als col·lectius, en les noves societats s’hauran de construir perquè els anteriors no resulten operatius. Així és que avui hem de ser capaços de crear sistemes de motivació que s’adeqüin a les noves condicions de generació de riquesa. El curs ofereix criteris i eines bàsics per dur a terme aquesta elaboració de manera que serveixi per a una bona gestió de si mateix i dels col·lectius en societats en canvi continu.

VIDEO EXPLICATIU

Informació i inscripcions
 
COM VIURE DE LA CREATIVITAT
a càrrec de Jaume Agustí

 

5, 12, 19 i 26 de març, 4 dijous, de 19:00 a 20:30 h.

 

Sense la creativitat de tothom no tenim futur La creativitat és la principal capacitat de la intel·ligència humana: la intel·ligència creativa és allò que ens fa pròpiament humans. Solament si una majoria social desenvolupa i exerceix la intel·ligència creativa  al llarg de la vida en tota activitat, serem capaços d’afrontar un mon en canvi accelerat, ple de reptes, incerteses i gravíssims perills.

Informació i inscripcions
 
ARTICLES
 

Apropar els ciutadans a la política i a la presa de decisions polítiques, una experiència en marxa a Bèlgica

Béatrice Delvaux

Bèlgica ha iniciat a manera de prova donar més participació i poder als ciutadans deslligats dels partits. Ho està provant en alguns municipis i barris de les ciutats com al centre de Brussel·les. Per sorteig es constitueixen consells d'11 persones triades a l'atzar a les quals s'uneixen 6 representants d'associacions veïnals que discutiran sobre l'ús dels pressupostos alguns dels quals arriben a el milió d'euros anuals i que després haurà de ser aprovat pels altres residents del barri o municipi.
Llegir article
 

 


CETR es sosté amb el vostre ajut. Gràcies.
Si voleu col·laborar


Butlletí Digital de CETR

La recepció d'aquest Butlletí Digital pot cancel·lar-se aquí
Per altres temes relacionats amb el mateix, escriure per favor a: web@cetr.net Per a més informació, visiteu periòdicament: www.cetr.net