Eliminar la meva suscripció Donar-me d‘alta
Si no visualitza correctament aquest e-mail pot llegir la versió web, aquí.
Rocafort 234 baixos - Barcelona - 93 410 77 07 - cetr.net
Juliol 2020
NOTICIES
 

NOU PROGRAMA - CURS 2020-2021

Us convidem a conèixer les activitats que hem preparat per al nou curs 2020-2021. Veureu que l'oferta on-line va creixent; i ho seguirà fent a mesura que avanci el curs. Si teniu interès per alguna activitat, no dubteu en preguntar.

Si voleu rebre el nostre programa imprès per correu postal i informació de les nostres activitats, només us cal omplir aquest formulari, gràcies.

Descarregar el programa d'activitats
 
NOVA WEB SOBRE EPISTEMOLOGIA AXIOLÒGICA
Us presentem una nova web orientada a investigar la crisi axiològica col·lectiva i a donar-hi sortida.

Com ja deveu saber CETR és una associació sense ànim de lucre amb un doble objectiu íntimament connectat: d'una banda es proposa estudiar i difondre la necessitat de cultiu de la qualitat humana i qualitat humana profunda des d'una vessant laica. I des d'aquesta perspectiva és que abordem l'apropament a les tradicions religioses. El seus treballs i recomanacions les trobareu www.cetr.net; i d'una altra banda CETR es proposa estudiar els profunds canvis axiològics que provoca la implantació de les societats d’innovació accelerada de cara a poder donar-los una sortida. Els seus treballs els trobareu a www.ea.cetr.net

Visitar la web
 
MARXEM DE VACANCES!
 

El curs 2019-2020 ha acabat i ens prenem un descans.

Tornem l'1 de setembre.

Després d'aquests mesos intensos i difícils per a tots plegats, volem desitjar-vos un bon estiu i unes merescudes vacances.

Fins a la tornada!

Equip CETR

 
NOVETAT EDITORIAL

AL ANOCHECER

Marià Corbí ens presenta el seu darrer llibre de poemes. El mateix autor ens exposa el seu propòsit:

"Les paraules no arriben per expressar adequadament el misteri de la realitat, de la vida i del viure humà. Només poden apuntar en aquesta direcció, intentar tocar-lo sense aconseguir-ho mai. Hem indagat nostre propi ésser. Sabem que és només un intent maldestre ".

Més informació
 
NOVETAT EDITORIAL

Diferencias y contraposiciones entre una espiritualidad de sumisión y una espiritualidad de indagación y creación libre. 15º Encuentro Internacional CETR.

Amb aquest llibre clausurem el cicle de 15 edicions de Trobades Internacionals (2004-2019) organitzades per CETR, que es va poder iniciar gràcies a la col·lboració de la Fundació Jaume Bofill els primers cinc anys i posteriorment va poder continuar gràcies a la col·laboració desinteressada de molta gent.

En aquesta darrera edició ens hem proposat investigar amb deteniment la diferència i contraposició que hi ha entre una espiritualitat que ha de passar per la submissió i una espiritualitat, o millor, una qualitat humana profunda, que ha de passar per la indagació i creació lliure.

Esperem que el nostre treball pugui resultar d’ajuda.

Més informació
 
ARTICLES
 

Els desafiaments de la nova situació cultural generada per la dinàmica d'innovació en ciència i tecnologia

Marià Corbí

La història ha conduït a l'espècie humana a haver-se d'enfrontar a una situació inèdita seriosa: el creixement contínuament accelerat de les ciències i tecnologies en una interacció mútua, cada dia que passa, més profunda i ràpida. Aquesta acceleració dels processos tecnocientífics té greus conseqüències per a tots els nivells de la vida dels col·lectius i dels individus.
Llegir article
 
Les apories de l'ètica

Marià Corbí

Si per construir l'ètica partim d'una antropologia que diu que els humans som animals racionals, ens trobarem amb problemes irresolubles.

És indubtable que ja amb les societats industrials i, sobretot amb la progressiva implantació de les societats de coneixement d'innovació i canvi continu, s'ha generat un gran problema axiològic greu. La moral propugnada per les religions en les societats agrari-autoritàries s'ha mostrat com no apta per a les noves circumstàncies culturals.

Llegir article
 

 


CETR es sosté amb el vostre ajut. Gràcies.
Si voleu col·laborar


Butlletí Digital de CETR

La recepció d'aquest Butlletí Digital pot cancel·lar-se aquí
Per altres temes relacionats amb el mateix, escriure per favor a: web@cetr.net Per a més informació, visiteu periòdicament: www.cetr.net