Eliminar la meva suscripció Donar-me d‘alta
Si no visualitza correctament aquest e-mail pot llegir la versió web, aquí.
Rocafort 234 baixos - Barcelona - 93 410 77 07 - cetr.net
Maig 2020
CURSOS I SEMINARIS

NOVETAT - ACTIVITATS ON-LINE

Obrim activitats on-line per aquest mes de maig:

  • Espiritualitat sense Déu per un món nou

  • Principis d'Epistemologia Axiològica de Marià Corbi

  • Intel·ligència espiritual i el seu paper en la creativitat

 
CURS ON-LINE

Espiritualitat sense Déu per un món nou

a càrrec de Francesc Torradeflot

 

Del 13 de maig al 3 de juny, 4 dimecres, de 19h a 20:30h.

 

És possible cultivar la qualitat humana sense Déu? Es considerarà com ha estat possible cultivar l’espiritualitat sense Déu en el passat i com ho és ara. Pot aquesta espiritualitat, que no parla del més enllà, tenir força per transformar aquest món? Es treballaran textos de Buda, Mahavira, Confuci, Lao Tsé, Meslie, Schopenhauer, Feuerbach, Nietzsche, Einstein, Tolle, Sam Harris i Comte-Sponville, entre altres.

Més informació
 
CURS ON-LINE

Principis d’Epistemologia Axiològica de Marià Corbí

a càrrec de Jose Manuel Bobadilla

 

21 i 28 de maig, 2 dijous, de 19h a 20h.

 

Una de les línies centrals del CETR és l’estudi de com, al llarg de tota la història, l’espècie humana ha construït els seus sistemes de valors. La disciplina que se’n ocupa s’anomena epistemologia axiològica. Durant aquestes sessions presentarem la perspectiva de Marià Corbí, quins són els seus principis antropològics i epistemològics, quina anàlisi ofereix sobre la relació entre individu, col·lectiu i entorn i quines aportacions i aplicacions pot fer a les noves societats del coneixement.

Més informació
 
XERRADA ON-LINE

Intel.ligència espiritual i el seu paper en la creativitat

a càrrec d'Òscar Puigardeu

 

Dilluns 11 de maig de 19h a 20h

 

La teoria de les intel·ligències múltiples de Gardner va suposar un canvi de paradigma significatiu tant en la psicologia cognitiva com en la pedagogia. En el marc d’aquesta teoria apareix -amb D. Zohar i altres autors- la proposta controvertida de la intel·ligència espiritual; parlarem, especialment de la relació entre intel·ligència espiritual i creativitat.

Més informació
 
ARTICLES
 

Gran crisi global després del coronavirus

Marià Corbí

Els desmantellaments que, sens dubte, provocarà el coronavirus poden ser l'ocasió per a dur a terme una gran transformació. Però també, com ja ha passat altres vegades, pot ser una ocasió perduda si s'intenta reconstruir tant com possible el sistema de vida que el coronavirus ha fet pols. Intentarem descriure els canvis que seria lògic que es produïssin, si s'aprofiten les possibilitats obertes.
Llegir article
 
La Recopilació d'ensenyaments del Mestre Lin-Chi

Lin Chi

Acercarse a esta Recopilación de dichos del Maestro Lin-chi (China, s.IX) es acercarse a uno de los pilares del budismo Ch'an (o zen). El texto recoge las enseñanzas de quien dio origen a la Escuela Rinzai. Más allá de las anécdotas, el maestro Lin Chi sitúa al lector ante la exigencia de una desnudez radical si se quiere comprender la realidad.
Llegir article
 
NOTICIES
 

NOVETAT EDITORIAL

IMHOTEP I EL FARAÓ de Teresa Guardans

Una narració sobre un personatge fascinant, Imhotep, sacerdot, savi, primer ministre de Djoser... i arquitecte de la primera de totes les piràmides; de la mà de JP Lauer, l'arquitecte que va dedicar la vida a reconstruir la piràmide, carregat de saviesa i d'experiències vitals... Més una Guia de Lectura amb suggeriments per explorar el text a l'aula.
Més informació
 

 


CETR es sosté amb el vostre ajut. Gràcies.
Si voleu col·laborar


Butlletí Digital de CETR

La recepció d'aquest Butlletí Digital pot cancel·lar-se aquí
Per altres temes relacionats amb el mateix, escriure per favor a: web@cetr.net Per a més informació, visiteu periòdicament: www.cetr.net