Eliminar la meva suscripció Donar-me d‘alta
Si no visualitza correctament aquest e-mail pot llegir la versió web, aquí.
Rocafort 234 baixos - Barcelona - 93 410 77 07 - cetr.net
Març 2020
CURSOS I SEMINARIS
 

L’ ABC DE LA LECTURA DE TEXTOS: EL SUTRA DEL COR

a càrrec de Jose Manuel Bobadilla

19 i 26 de març, 2 dijous, de 19 a 20:15 h.

 

Es diu que en el pot petit hi ha la bona confitura, doncs això és el que passa amb aquest petit sutra de la tradició budista. En la seva brevetat s’amaga tota una riquesa que ens farà qüestionar-nos la necessària dualitat de la vida. Aquest text pertany a la tradició budista Mahayana.

Informació i inscripcions
 
COM VIURE DE LA CREATIVITAT
a càrrec de Jaume Agustí

 

5, 12, 19 i 26 de març, 4 dijous, de 19:00 a 20:30 h.

 

Sense la creativitat de tothom no tenim futur. La creativitat és la principal capacitat de la intel·ligència humana: la intel·ligència creativa és allò que ens fa pròpiament humans. Només si una majoria social desenvolupa i exerceix la intel·ligència creativa  al llarg de la vida en tota activitat, serem capaços d’afrontar un mon en canvi accelerat, ple de reptes, incerteses i gravíssims perills. 

Informació i inscripcions
 
LECTURA COMENTADA: DIVÁN DE MANSUR HALLAY
a càrrec de Marià Corbí, Montse Cucarull i Marta Granés

 

Del 14 d’abril al 20 de maig, 4 dimarts, quinzenalment, de 19:00 a 20:15h.

 

Els poemes recollits en aquesta obra mostren la intensa relació sensitiva amb la fondària de la realitat d’aquest sufí iranià del segle IX, Hallay. Ens aproximarem a aquesta bella obra de recopilació per veure-hi i indagar els trets del seu interès per la realitat que forgen la seva poesia.

Informació i inscripcions
 
REDESCOBRIR JESÚS DE NATZARET, UN MESTRE DE VIDA
a càrrec de Teresa Guardans

 

20 i 27 d’abril i 4 i 11 de maig, 4 dilluns, de 19 a 20:30

 

Per poder rebre i explorar les paraules del mestre de Natzaret cal anar més enllà del personatge creat al llarg dels segles. Conèixer alguns aspectes del seu temps, un moment clau de la història del judaisme, ens ajudarà a travessar motlles d’interpretació per tal de poder redescobrir el sentit del seu llegat. Com era l’entorn de Jesús? Què el preocupava? Qui l’escoltava? El recorregut que farem ens permetrà entrar en contacte amb les diverses fonts textuals que tenim a l’abast (els evangelis canònics, apòcrifs, gnòstics, les cartes…) i redescobrir la força i el sentit del seu mestratge.

Informació i inscripcions
 
CURS UAB. Reptes de les societats d’innovació: la construcció de sistemes de motivació i cohesió col·lectives

 

Modalitat d’una sessió setmanal: 9 dilluns del 9 de març al 11 de maig de 17h a 19h

 

Inclòs dins del programa de Cursos d’Especialització de la UAB a càrrec de l’equip de CETR, coordinat pel professor Daniel Gamper (UAB).

Els sistemes de motivació i cohesió social que són fonamentals tant per als individus com per als col·lectius, en les noves societats s’hauran de construir perquè els anteriors no resulten operatius. Així és que avui hem de ser capaços de crear sistemes de motivació que s’adeqüin a les noves condicions de generació de riquesa. El curs ofereix criteris i eines bàsics per dur a terme aquesta elaboració de manera que serveixi per a una bona gestió de si mateix i dels col·lectius en societats en canvi continu. En aquest procés, la identificació i la comprensió de formes de cultiu de la qualitat humana viables resulta imprescindible.

Informació i inscripcions
 
ARTICLES
 

L’accés a la dimensió absoluta. Reflexions sobre el sentir

Marià Corbí

Gràcies a la nostra construcció lingüística tenim dues dimensions de la realitat i dues dimensions en el sentir: el sentir "sistema de senyals per sobreviure amb eficàcia" i el "sentir profund incapaç d'acotacions". Podríem donar-los dos noms diferents per distingir-los amb claredat: afectivitat i sentir profund. Intentem precisar què és el sentir i amb quins rostres es presenta.
Llegir article
 
Existeix el capitalisme de la vigilància? Respon Shoshana Zuboff
Extracte d'una extensa conversa que BBC Mundo va mantenit amb Shoshana Zuboff 

El capitalisme de la vigilància tal com l’anomena l'economista i filòsofa Shoshana Zuboff és una forma de capitalisme «sense precedents» que prediu les accions dels internautes en el món real amb l'únic propòsit de beneficiar les empreses. Les experiències dels usuaris es converteixen així en matèries primeres que permeten crear dades per avançar-se a comportaments futurs.

Llegir article
 

 


CETR es sosté amb el vostre ajut. Gràcies.
Si voleu col·laborar


Butlletí Digital de CETR

La recepció d'aquest Butlletí Digital pot cancel·lar-se aquí
Per altres temes relacionats amb el mateix, escriure per favor a: web@cetr.net Per a més informació, visiteu periòdicament: www.cetr.net