Teresa Guardans

14. EL CONTE DE LA PRINCESA KAGUYA: ELS REPTES DE VIURE UNA VIDA HUMANA – Cinefòrum

12 CONTE

El conte de la princesa Kaguya és una pel·lícula d’animació, dirigida per Isao Takahata (Japó, 2013) basada en El conte del tallador de bambú, un relat del segle X, considerat el text més antic de la literatura japonesa.
Els dibuixos, carregats de poesia, conviden a la contemplar la pel·lícula i assaborir-la sense presses. Però a més és una obra per a la reflexió. La vida humana és una gran oportunitat –sembla voler dir-nos–, però té un preu. Estem disposats a pagar-lo? Aprofitem aquesta oportunitat o ens la deixem perdre? Quines són les condicions que fan possible una vida humana de qualitat?

D’aquí que proposem un “cinefòrum-seminari” en 2 sessions:

Divendres 15 de gener (18:00-20:30h). Projecció a CETR de la pel·lícula i un primer comentari-debat. També es pot veure a Netflix.
Dissabte 16 de gener (11:00-13:h). El repte de viure: una mirada sobre els protagonistes des de la perspectiva de la qualitat humana. Una reflexió que també portarem fins a les nostres vides i que tindrà en compte les orientacions que ens ofereix el llegat de saviesa de la humanitat.

Dates: divendres 15 de gener i dissabte 16 de gener
Modalitat: presencial i on-line
Aportació: 30 €