PatañjaliYoga Sutra (trad. i comentaris: Frans Moors; traducció al català: Marta Artigas)La Comarcal edicions, 2015…
Presentació del llibre: Escola, Religió i Poder
el trencaclosques que no encaixa
Enric Canet, Jordi Puig i Pere Vilaseca.
Pròleg a càrrec d’Antoni Bassas.
Viena edicions, 2008
Presentació a càrrec de
Francesc Rovira, coordinador del Centre Interreligiós de Barcelona
Teresa Guardans, de CETR [ Centre d’Estudi de les Tradicions Religioses ]Carles Capó, pastor protestant
L’acte tindrà lloc el dijous 21 de febrer, a les 7 del vespre, a la llibreria Alibri, c/Balmes 26, de Barcelona.
Sabem prou que vivim en una societat plural i diversa, i que cada vegada ho serà més. Això implica una adaptació urgent de l’escola en tots els àmbits, incloent-hi el de l’ensenyament de la religió. Tanmateix, la jerarquia eclesial s’ha negat una vegada i una altra a replantejar la manera com s’imparteix l’assignatura de religió i s’entossudeix a mantenir criteris de vint-i-cinc anys enrere.
En aquest marc, els autors d’aquest llibre, cristians que aposten per una nova relació entre escola i religió, han volgut obrir un debat que se centra en com es pot convertir aquesta matèria en una classe de cultura religiosa que no divideixi els alumnes per raó de creença i permeti un millor coneixement de l’altre en un entorn plural.
Per obrir el diàleg han entrevistat prop d’una vintena de persones d’àmbits molt diversos, del sacerdot a l’ateu, del polític al mestre, del musulmà al catòlic, que expressen un ventall molt gran d’opinions i ens mouen a reflexionar sobre com hauria de ser l’ensenyament de la religió en l’àmbit educatiu.