CETR A l'epistemologia axiològica iniciada per Marià Corbí s'afirma que els humans tenim un doble accés a la realitat gràcies al fet de parlar, i que això és el que ens diferencia de la resta d'animals. La nostra captació de la doble dimensió en la realitat té conseqüències: és allò que ens obre la possibilitat de l'art, la filosofia, allò que s'ha anomenat espiritualitat i l'acció desinteressada. El curs consta de 6 sessions, una al mes de gener a juny, on es treballarà, a més de la nova antropologia introduïda per l'epistemologia axiològica, i la seva conseqüència com la doble dimensió de la realitat, la noció de què allò que prenem per realitat és la nostra modelació, però que per necessitat la prenem com a descripció de com és la realitat; abordarem els dos tipus d'epistemologia: la mítica i la no mítica, entre d'altres temes extrets del llibre de Marià Corbí Proyectos colectivos para sociedades dinámicas. Principios de Epistemología Axiológica de la Ed. Herder.
La generació Millennials i la nova política
LA GENERACIÓN MILLENNIALS Y LA NUEVA POLÍTICA
extret de Antoni Gutiérrez-Rubí en “REVISTA DE ESTUDIOS DE JUVENTUD” junio 15 | nº 108”
Tenim alguns indicadors clars que ens trobem davant d’una nova generació que, educada en un entorn plenament digital, té una aproximació diferent a la política. Aquesta realitat reclama una forta reformulació de les estructures polítiques tradicionals per a la seva supervivència. A el mateix temps, es formulen nous formats, amb nous valors, nous líders que signifiquen un evident xoc amb les estructures tradicionals, incapaços de reformular a la velocitat que aquesta nova generació demanda.
En aquest article, descriurem les característiques d’aquesta nova generació i quines són les seves posicionaments respecte a aquesta nova política. L’anàlisi dels seus interessos ha de donar-nos bones pistes cap a on ha de dirigir-se l’acció i la comunicació política en els propers anys.
Els millennials: Una nova generació
«Nascuts entre 1981 i 1995, són els fills de l’Baby Boom. Segons diversos informes globals, el 2025 suposaran el 75% de la força laboral de l’món. Els anomenen així a causa que es van fer adults amb el canvi de l’mil·lenni (en plena prosperitat econòmica, abans de la crisi). Alguns l’anomenen Generació I, altres els Echo Boomers, encara que des de fa ja temps són etiquetats com els Millennials. Algunes de les descripcions els retraten com a persones malcriadas i mimades, capaços d’allargar l’adolescència fins l’abstracció hedonista. De l’ «you» a l ‘ «em». Impacients i egocèntriques. Han tingut 110% més poder de compra que els seus pares però ara comencen a sentir en les seves vides la duresa de la desocupació, malgrat la seva gran preparació acadèmica. No els agraden els models tradicionals, tenen una al·lèrgia espasmòdica a les jerarquies imposades, i viuen amb una mentalitat oberta a «viure la vida» més enllà de guanyar diners, simplement. Si haguessin de triar entre les seves possessions materials i les digitals, no ho dubtarien: escollirien les segones. Les marques no saben què fer. No compren cotxes, no hipotequen … Perquè no poden i, en part, perquè no volen. El seu principal «consum» és el dels continguts. Persones preocupades per la seva imatge, la seva reputació i la seva projecció. No tenen por als reptes. I la característica central: dominadores de la tecnologia com una prolongació del seu propi cos. Les seves relacions bàsiques han estat intermediades per una pantalla: mantenen les seves amistats per Facebook o WhatsApp, s’informen amb Twitter i fins comparteixen els seus menjars a Instagram. Estan connectats 24 hores, els 7 dies de la setmana. La ruptura de el temps i de l’espai com a elements inevitables per a qualsevol tipus de relació o experiència és el passat. La ubiqüitat és la naturalesa de el present, sense coordenades. Sempre amb els seus smartphones a sobre. Poden arribar a tenir tres o quatre dispositius mòbils. multiformat, multipantalla i multicultural, de sèrie. Sense concessions. On i off integrats. No veuen la diferència. No l’entenen. Tenen un altre diccionari: l’Urban Dictionary els representa millor.
Pots descarregar l’article complert fent click aquí