Skip to content

NEIX FRAGMENTA EDITORIAL

FRAGMENTA EDITORIAL neix amb la vocació d’aproximar-se als fenòmens religiosos de forma rigorosa, oberta i totalment independent. Els seus impulsors —Inês Castel-Branco i Ignasi Moreta— expliquen que fins ara no existia, en llengua catalana, cap editorial que satisfés la demanda del que han anomenat llibre no religiós sobre religions. Es tracta del llibre que tracta els fenòmens religiosos sense pressuposar una comunitat de creences entre autor i lectors: són llibres que, siguin quines siguin les creences d’un i altres, no pretenen adreçar-se als membres de cap comunitat creient específica ni perseguir cap objectiu catequètic o proselitista.

La programació de FRAGMENTA EDITORIAL s’estructura en tres grans col•leccions. La col•lecció ASSAIG, assessorada per un consell integrat per Pere Lluís Font, Josep Otón, Francesc Torralba i Amador Vega, té per objectiu aplegar els millors estudis sobre la religió. Els dos primers volums, presentats a la roda de premsa pels seus autors, es deuen a l’antropòleg i teòleg Xavier Melloni (Escletxes de Realitat. Religions i revelació, Assaig, 1, 296 pàg., edició castellana a Herder) i al catedràtic de biologia de la UAB Ramon M. Nogués (Déus, creences i neurones. Un acostament científic a la religió, Assaig, 2, 288 pàg.).

La col•lecció INTRODUCCIONS, de petit format (però no de butxaca), pretén oferir monografies d’alta divulgació sobre les grans religions i sobre temes monogràfics. El seu consell assessor és integrat per Joan Bada, Joan Gómez i Segalà, Raimon Ribera i Francesc Rovira. Són llibres elaborats per encàrrec de l’editorial, i incorporen debat intern gràcies al fet que, quan Fragmenta rep el manuscrit, l’envia a tres coautors; aquests hi afegeixen un capítol que, sense ser una ressenya, inclou sovint punts de vista diferents o aprofundiments en determinats temes. Els tres llibres d’aquesta col•lecció que s’han presentat aquest matí —i que arribaran a les llibreries al mes de juny— són: Raimon Ribera, El diàleg interreligiós, amb contrapunts d’Abdelmumin Aya, Arxiprest Joan i Montse Castellà (Introduccions, 1, 144 pàg.); Francesc Torralba, Els mestres de la sospita. Marx, Nietzsche, Freud, amb contrapunts de Norbert Bilbeny, Francisco Fernández Buey i Andrés Sánchez Pascual (Introduccions, 2, 160 pàg.); i Teresa Forcades, La teologia feminista en la història, amb contrapunts de Miriam Díez Bosch, Marta Pessarrodona i Abdennur Prado.

La tercera col•lecció de FRAGMENTA és SAGRATS I CLÀSSICS. Assessorada per Laia de Ahumada, Halil Bárcena, Raquel Bouso i Xavier Melloni, pretén presentar les grans obres de la literatura religiosa i espiritual de la humanitat en traduccions catalanes directes de l’original. Els primers volums de la col•lecció apareixeran a la tardor: Analectes de Confuci, edició i traducció del xinès d’Antoni Prevosti (Sagrats i Clàssics, 1) i Samkhya Karika, edició i traducció del sànscrit de Laia Villegas (Sagrats i Clàssics, 2).

Back To Top