Skip to content

1. LECTURA COMENTADA: EL HOMBRE UNIVERSAL DE AL-YILI (extractes)

a càrrec de Marià Corbí, Montse Cucarull i Marta Granés

Al-Yili és un indagador de la subtilitat present en la realitat que ens envolta, així com en les capacitats humanes. La realitat està prenyada de subtilitat i aquest autor sufí la intenta desentranyar. Ens endinsarem en aquesta obra des d’un interès per treballar el sentir la realitat.

Diu:

“Como las olas cuyo principio es la unidad del mar Y que, en su multitud, están unidas por él; Cuando el mar está en movimiento, Son las olas que lo constituyen en su totalidad, Cuando [el mar] está en reposo, No hay ni olas ni multiplicidad.”

Del 8 d’octubre al 24 de març
11 dimarts, quinzenalment,
de 19:00 a 20:15 h.

Aportació: 155 € (fraccionable)

Al-Yili  proposa un apropament a les coses atenent a les seves qualitats. Unes qualitats que si bé pertanyen a coses concretes, no queden circumscrites a cada cosa en particular sinó que són universals i sent-ho mai podran ser apropiades per l’observador a no ser que sàpiga  que aquelles qualitats depenen d’ell mateix, és a dir a no ser que sàpiga que conèixer les qualitats és ser-les.

Des d’un interès per treballar el sentir la realitat, abordarem l’aproximació a la realitat d’aquest autor sufí tal com es presenta en aquest llibre, treballarem sobre una selecció del seu escrit. I ho farem tot intentant entendre el rerefons de les expressions teistes amb les que es comunica per a què no siguin un obstacle.

Diu:

Ocupado en Layla [en la subtilitat], permanezco distraído

            para cualquier otro.

Cuando veo una cosa inanimada,

            le hablo como si fuera Ella.

No es sorprendente que me dirija a otros,

Por ejemplo a las cosas inanimadas,

Pero sí es sorprendente que me respondan.

Farem servir la traducció de l’editorial Alquitara.

¿Què aprendrem d’aquesta lectura?

 • Que la subtilitat de la realitat és present a per tot i un s’hi pot endinsar
 • Que endinsar-s’hi pacifica amb la realitat,
 • Que encarar la subtilitat de la realitat eixampla la mirada que tenim sobre ella
 • Que les expressions amb les que es parla de la subtilitat no resulten un impediment per a comprendre allò a què volen apuntar.

  Nombre *

  e-mail *

  Teléfono

  Back To Top