Skip to content

6. LA POESIA DE RILKE: UNA INTRODUCCIÓ EN CLAU DE SAVIESA

a càrrec de César Arjona

Rainer Maria Rilke es va mantenir relativament allunyat de les convencions literàries de la seva època. Potser per això va produir una obra única i original, d’una autenticitat colpidora, que combina un gran pes intel·lectual amb un simbolisme evocador. La seva obra cabdal, les Elegies de Duino, ens porta a preguntar-nos quina diferència hi ha entre un text sagrat i una poesia que sembla provenir directament de l’ànima.

Del 9 al 30 de gener
dijous, de 19 a 20:15

Aportació: 60 € (fraccionable)

Més informació

Tot i ser un dels grans poetes de la història occidental, Rainer Maria Rilke es va mantenir relativament allunyat de les convencions literàries de la seva època. Tal vegada per això va produir una obra única i original, d’una autenticitat colpidora, que combina un gran pes intel·lectual amb un simbolisme evocador. La seva obra cabdal, les Elegies de Duino, ens porta a preguntar-nos quina diferència hi ha entre un text sagrat i una poesia que sembla provenir directament de l’ànima. En aquest seminari en llegirem i comentarem algunes de les més representatives d’aquest conjunt d’Elegies, juntament amb alguns dels Sonets que el poeta va dedicar a Orfeu, i extractes seleccionats de les seves proses.

Per què fer aquest curs?

Sobretot:
– Per apropar-nos des d’una perspectiva de saviesa a uns textos poètics que, sense pretensió d’ésser religiosos, són d’una profunda espiritualitat.
– Per aprofitar l’oportunitat d’una lectura compartida i guiada d’unes obres a les que és difícil apropar-se de manera individual, donat el seu eclecticisme, però que un cop superada la barrera d’entrada ofereixen un paisatge d’extraordinària bellesa.

I de pas:
– Per llegir de primera mà alguns dels versos més importants de la poesia moderna, i per conèixer millor l’obra d’uns dels personatges cabdals de la història recent de la cultura occidental, la influència del qual s’estén més enllà de la literatura.

    Nom *

    e-mail *

    Telèfon

    Back To Top