Skip to content

Butlletí Març 2011

Properes activitats

Durant aquest mes s’inicien moltes activitats, si us en interessa alguna, sisplau, aviseu amb el màxim de temps possible. Gràcies!

Textos contemporanis d’espiritualitat laica: reflexió compartida

1 de març -10 de maig

Amb Salvador Juncà Seminari quinzenal (dimarts de 19,30 a 21,00 h.) en el que cada sessió combinarà una pràctica guiada de silenci i el comentari de breus textos que permetin aprofundir en aspectes del treball interior. Aquesta proposta és oberta a totes aquelles persones que desitgin participar en un treball personal de reflexió i pràctica.

Més informació: cetr@cetr.net

Curs: el mon jueu i la seva diversitat

Amb Meritxell Blasco
Del 2 de març al 6 d’abril
Preu: 97€

Aproximació al món jueu, una realitat ben plural, un curs que ens permet conèixer millor el passat i tenir més elements per interpretar el present.

Més informació

Lectura: Aclariments sobre l’espiritualitat laica

Amb Marta Granés
2, 9 i 16 de març
Preu: 45€

Lectura comentada de “Egocentricidad y mística. Un estudio antropológico” del filòsof Erns Tugendhat, Ed. Gedisa 2004. Barcelona.

Més informació

El Bhagavad Gîta: una proposta integral

Amb José Reche
Del 2 de març al 13 d’abril
Preu: 107€

Lectura: Llibre de capçalera de Gandhi i d’Einstein, és considerat una de les obres culminants de les tradicions de saviesa de la humanitat, i el seu estudi permet aprofundir en com acréixer la qualitat humana des de totes les capacitats de l’ésser humà.

Més informació

Altres activitats:

Cap de setmana de silenci

Amb Francesc Torradeflot
19 i 20 de març
Preu: 115€ (amb allotjament)

Durant aquest cap de setmana s’oferiran algunes pràctiques de silenci de l’escola carmelitana (Joan de la Creu i Teresa de Jesús).

Més informació

Dissabtes de silenciament:  Mantres cantats

Amb Swami Bhaktidas
26 de març
40€

La música hindú, una via a la meditació. Com pot la música ajudar al treball interior? El so instrumental, la veu, el cant , són ben presents en les diverses tradicions de saviesa.

Més informació

Lectures

Què està fent Internet amb les nostres ments?  -Nicholas Carr-

La tercera part de la població mundial ja és ‘internauta’. La revolució digital creix a molta velocitat. Nicholas Carr, reflexiona sobre aquest fenomen en el llibre Superficiales. ¿Qué está haciendo Internet con nuestras mentes? (Taurus, 2011).  N’oferim una petita tria relacionada amb la capacitat d’atenció  i la creativitat. (Llegir)

L’educació davant el nou escenari.  -Teresa Guardans-

Conferència pronunciada dins el cicle “La crisi, una oportunitat de canvi”, organitzat pel col·lectiu Espai Obert (Abril 2010) i que ara ha publicat el Centre d’Estudis Francesc Eiximenis  (llegir)

Conèixer-se a si mateix.  -Sri Nisargadatta Maharaj (Bombay, 1897-1981)

Amb aprendre paraules no n’hi ha prou. Pot conèixer la teoria, però sense l’experiència real de si mateix com a centre de l’ésser, l’amor i la benaurança impersonal, el mer coneixement verbal és estèril.   P: Llavors, què he de fer?  (Llegir)

Back To Top