Skip to content

cicle de cinema 2012


mirar i compartir

Projecció i comentari d’una tria de pel·lícules amb aportacions d’interès en l’àmbit de la qualitat humana.
Una proposta pels divendres de tardor, del 26 d’octubre al 14 de desembre. Els divendres a les 18.30h.


Pel·lícules previstes:

25 d’octubre       Una botella en el mar de Gaza
(Dir.: Thierri Binisti, 2011. França)
Presenta: Ester Puigmartí

Tai, que viu a Jerusalem dia a dia amb la por al cos, necessita saber què passa “a l’altra banda”: com és que algú és capaç d’immolar-se per sembrar el terror? Se li acudeix enviar una ampolla plena de preguntes i de ràbies que arribarà fins a territori palestí… Una pel•lícula que ens apropa al conflicte israelita-palestí des de les vides, pors i esperances d’ambdues poblacions.  

 

9 de novembre       The Straight story, una història vertadera   (Dir.: J.C. Chandor, 2009. USA)
Presenta: Josep Mª Surís

Crònica de la vida de vuit treballadors d’un poderós banc d’inversió durant les 24 hores prèvies a l’inici de la crisi financera de 2008. La revelació d’informació que podria provar la caiguda de l’empresa produeix una reacció en cadena davant l’imminent desastre, oferint un retrat descarnat dels financers que han d’afrontar les decisions que determinen la marxa del nostre món.

 

16 de novembre       Mammut
(Dir.: Lukas Moodysson, 2009. Suecia)
Presenta: Óscar Puigardeu

Pel·lícula coral ambientada en diversos escenaris internacionals: Estats Units, Tailàndia i Filipines. Leo i Ellen són una parella de Nova York a la cúspide de l’èxit professional. La parella té una filla que passa la majoria del temps amb Gloria, la mainadera filipina. Mentre, els fills de Glòria segueixen a les Filipines … Un cúmul de fets afectaran de manera profunda les seves vides i els portarà a qüestionar-se sobre les seves prioritats.

 

23 de novembre       Las nieves del Killimanjaro
(Dir: R. Guédiguian, 2011. Francia)
Presenta: Encarna Navas

Malgrat haver-se quedat sense feina, Michel és feliç amb Marie-Claire. Fa 30 anys que s’estimen, tenen bons amics, i s’enorgulleixen de les seves lluites polítiques i sindicals. Però aquest benestar salta pels aires quan dos homes armats els agredeixen per robar-los. “Guédiguian aconsegueix commoure, emocionar i fer reflexionar des de la major senzillesa amb una faula realista” (Ricardo Aldarondo: Fotogramas).

 

30 de novembre       El regreso
(Dir.: Andrey Zvyagintsev, 2003. Rusia).
Presenta: Manel Miarnau

La vida de dos germans es veu sacsejada de sobte per l’aparició del seu pare, a qui només recorden per una vella fotografia. Junts emprenen un viatge cap a una remota illa, que serà un viatge a través dels interrogants oberts durant tants anys.

 

14 de desembre       El exótico hotel Marigold 
(Dir.: John Madden, 2011. Reino Unido)
Presenta: Guy Giménez

La història d’un grup de jubilats britànics insatisfets i buscant una nova vida en una exòtica població de l’Índia, enfila, en clau de comèdia, una reflexió sobre la possibilitat de reinventar el present.

Back To Top