Skip to content

PRÀCTIQUES DE SILENCI a la Torre de Can Bordoi

Diuen els mestres de les tradicions de saviesa que a més del que veiem, sentim i coneixem, aquí i ara, hi ha una altra realitat que no respon a la mesura de la nostra necessitat. Es tracta d’una presència indefinible que genera certesa, pau i reconciliació amb tot.Aquesta altra realitat es fa patent quan s’ha silenciat l’egocentració que genera la necessitat. Les diverses tradicions li donen noms diferents: Déu, Nirvana, Buit, Això, Ment, Esperit, Ancestre, etc. Els mestres també afirmen que si deixem d’interpretar, valorar i percebre des de la necessitat, es mostra el que aquí hi ha quan no imposem a la realitat el que ha de dir-nos.

Aquest és el llegat que ofereixen les antigues tradicions de saviesa de la humanitat a les societats laiques de coneixement.

El cicle de caps de setmana 2007-2008 comença al novembre i acaba al Juny. Consta de 7 caps de setmana en els que tindrem l’oportunitat d’establir un contacte directe amb aquest ric llegat de camins, llargament verificats, que ens permeten practicar el silenci.


Programa General

Ioga del Coneixement
a càrrec de Marià Corbí
Dates: 23-24 de gener i 26-27 d’abril

Una iniciació a l’ús de les facultats mentals al servei de trencar els motlles d’interpretació que ens imposa la necessitat i el desig, a fi i efecte de poder accedir al coneixement i al sentir silenciós de la realitat.

Marià Corbí és doctor en Filosofia, llicenciat en Teologia, ha estat professor d’ESADE i és director de CETR.

L’evangeli de Joan com a via de silenci
a càrrec de Montse Cucarull i de Marta Granés
Data: 17-18 de novembre i 26-27 d’abril

Aquesta pràctica de silenci es fa des de la lectura simbòlica de l’evangeli de St. Joan per endinsar-se en la via de Jesús: un camí interior completament subtil i lliure.

Montse Cucarull és llicenciada en Farmàcia i en Ciències Químiques i Marta Granés és llicenciada en Estudis d’Àsia Oriental i professora de Ioga per l’Escola Viniyoga.

Ioga de la síntesi
a càrrec de: Swami Bhaktidas
Dates: 17-18 de novembre i 23-24 de febrer

El Ioga de la Síntesi busca la polarització integral de les facultats, al servei del coneixement silenciós, a partir del treball conjunt de la ment, l’acció i la devoció. ELa pràctica anirà acompanyada i es fonamentarà en l’estudi del Bhagavad Gîta, text cabdal de l’Hinduisme.

Swami Bhaktidas és músic violinista. Des de fa més de vint anys és deixeble de Swami Chidananda i president a Espanya de The Divine Life Society, fundada a l’Índia per Sri Swami Sivananda.

Sufisme, la via del cor
a càrrec de: Halil Bàrcena
Dates: 8-9 de març i 7-8 de juny

El propòsit d’aquest cap de setmana sufí és endinsar-nos de forma pràctica i vivencial en la via sufí de silenci interior , segons l’acurada i fèrtil metodologia mewlevi, inspirada pel poeta i místic persa Rumí. Descobrir ara i aquí el llegat sufí de Rumí és aprendre a escoltar la música de la vida, el ritme de la qual batega silenciós en tot el que existeix i també en el nostre cor.

Halil Bàrcena és arabista i islamòleg, dirigeix l’Institut d’Estudis Sufís de Barcelona.

Hata i Raja Yoga
a càrrec de: Maria Fradera i de Marta Granés
Dates: 23-24 de febrer i 24-25 de maig

La proposta combina el treball atent i conscient amb el cos i la respiració (Asana i Pranayama), amb exercicis de focalització de la ment sobre un sol punt ( Raja Yoga).

La pràctica s’orienta al servei del silenci interior.



Altres informacions

Lloc
A la Torre de Can Bordoi. Situada en plena natura a 3 km. de Llinars del Vallès (a la B-510, direcció Dosrius. Consulteu el plànol)

Durada
Les sessions s’iniciaran puntualment a les 10h. del dissabte i s’acabaran a les 13h. del diumenge. Cal arribar mitja hora abans per allotjar-s’hi.
Qui vulgui té la possibilitat de participar-hi només el dissabte (de 10h. a 20h.)

Inscripció
L’import de la matrícula d’un cap de setmana complet (o només dissabte): 50 euros
La matrícula de dos caps de setmana: 78 euros
Per a més de dos, la matrícula és de 100 euros

Aquest import s’ingressarà al compte de “La Caixa” 2100-0868-58-0200337887.
A la transferència hi ha de constar el vostre nom i el concepte: cap de setmana Can Bordoi.

Per a formalitzar la inscripció, feu arribar a CETR (correu, fax -93 3210413- o e-mail ) el resguard de l’ingrés i la butlleta adjunta amb les vostres dades i els caps de setmana als quals vulgueu matricular-vos.

Preu de l’estada a Can Bordoi
A determinar. Consultar al 93 410 77 07 a partir del 28 d’octubre

Observacions
Les habitacions són dobles.
Porteu roba còmoda.
S’ofereix servei de guarderia; si el voleu feu-nos-ho saber.
S’agrairà que aviseu, tan aviat com sigui possible, dels canvis en les vostres reserves.

Can Bordoi
La Torre de Can Bordoi és una casa modernista, degudament restaurada, envoltada de bosc, que la Fundació Jaume Bofill ofereix a particulars, grups i entitats per a les seves reunions, cursos de formació i trobades en general.
Tel. 93 8410518
canbordoi@fbofill.org

Com arribar a Can Bordoi
En tren: estació de RENFE Llinars del Vallès, línia 2 direcció Sant Celoni. Ctra. B-510, direcció Dosrius, Mataró (a 3 kms.)
En cotxe: Des de Barcelona, autopista A-7, sortida Cardedeu. A la primera rotonda, després del peatge agafeu la C-35, direcció St. Celoni, fins a la sortida de Llinars. Quan arribeu a la rotonda agafeu a la dreta la B-510 cap a Dosrius. Trobareu la casa abans de 3 km.

Back To Top