Skip to content

Qui som

El 1999 l’associació ETR inaugura a Barcelona el Centre d’Estudi de les Tradicions Religioses (CETR). A través d’un programa d’Activitats (cursos, conferències, pràctiques de silenci, …), una biblioteca de consulta i un espai de silenci, el Centre ofereix l’estudi dels ensenyaments i de les propostes pràctiques (propostes de silenciament interior) pròpies del llegat de les diverses tradicions religioses. Per a dur a terme aquest objectiu, CETR compta amb la participació i col•laboració tant de persones lligades a l’ensenyament universitari com d’altres més connectades a la reflexió i el compromís des de l’interior d’una tradició religiosa o una altra.
Les propostes que oferim en aquesta web persegueixen els mateixos objectius.

El Centre vol oferir la possibilitat d’introduir al coneixement de la saviesa de les tradicions religioses, dels seus mestres i els seus grans textos, alhora que vol impulsar l’estudi entorn els fets religiosos en el món contemporani.

CETR es proposa:

• possibilitar a les persones de les societats d’avui l’accés a la saviesa de les tradicions, una saviesa que ens arriba abocada en formes culturals del passat.

• afavorir la reflexió sobre la crisi de les formes religioses sense culpabilitzar a ningú ni a no-res. Una reflexió basada en l’anàlisi del canvi que ha sofert el model cultural en el trànsit de les societats agrícoles, jeràrquiques, autoritàries, patriarcals en les quals es van generar les tradicions a societats d’innovació contínua com les nostres.

• fer palès que la saviesa que ve en les formes religioses del passat, però que està més enllà d’elles, és un patrimoni de la humanitat per al cultiu de la qualitat humana en tota època i també en la nostra.

• que el contacte amb els grans mestres i textos s’orienti a estimular la indagació personal.

• obrir la possibilitat a una “espiritualitat” laica i sense creences fomentant, alhora, la convivència i el respecte.

Back To Top