És possible una societat no egocentrada, no individualista, capaç de solidaritat per sobre dels interessos particulars?
Ètica i moral són necessàries, però solen abandonar l’activista social que, amb el desgast del temps, perd arguments i sobretot energia per seguir connectat a la causa i a la seva importància malgrat els reals o aparents fracassos. Tanmateix hi ha canvis socials profunds que han vingut per una acció singular i transformativa: l’acció desinteressada.
Es veuran alguns dels textos, mestres i moviments espirituals de diverses tradicions religioses i conviccions no religioses que han desenvolupat l’espiritualitat de l’acció, de l’alliberament, de la revolució, del canvi social.
La tecnodiversitat és, segon el filòsofs xinès Yuk Hui, una aproximació a la tècnica des de diverses cosmovisions culturals que mostren com la producció i desenvolupament tecnològica pot anar més enllà de la monotècnica i la monocultura que el sistema hegemònic està imposant. El treball de Yuk Hui posa en diàleg la tradició xinesa del dao i Confuci amb la tècnica per fer-nos pensar en com podria desenvolupar-se aquesta capacitat humana des del camí de la no-egocentració i de la no-acció. Es pot desenvolupar una pregunta per la tècnica des de la qualitat humana? Durant tres sessions ens aproximarem a la proposta d’aquest filòsof i veurem la necessitat de la qualitat humana i la qualitat humana profunda per al desenvolupament tecnocientífic.
La serie documental «Diálogos entre Marià Corbí y América Latina» es una iniciativa de la investigadora Dra. Milene Costa, que estudia la Epistemología Axiológica de Marià Corbí. La Dra. Milene Costa es brasileña y realizó su tesis doctoral bajo la dirección del propio Corbí en España entre el año 2021 - 2023.