Skip to content

Benedicció d’Ahava

l’Amor, una de les més belles pregàries del judaisme. Aquesta benedicció reuneix l’esperit de lloança, la preocupació per el bé de la comunitat i la petició-desig per a mantenir-se ferms i lúcids en la recerca. Diu l’Ahava :

Ens has estimat sense mesura, Senyor, Déu nostre, i amb immensa pietat t’has compadit de nosaltres, Pare i rei nostre. En atenció als nostres germans que en tu confien, als qui vas ensenyar els preceptes de vida, tingues pietat de nosaltres i instrueix-nos. Dirigeix els nostres ulls vers els teus manaments ; uneix els nostres cors per a estimar i témer el teu Nom. Doncs ets Déu de salvació i ens has escollit per que et lloem en la teva Unitat. Beneït sigui el Senyor que amb tant d’amor va mirar a Israel.

Pare nostre, Pare de misericòrdia, compadeix-te de nosaltres i dóna’ns un cor apte per a comprendre, per a discernir, per a aprendre, per a ensenyar, per a observar, per fer, per realitzar totes les paraules de la Torah amb amor.

Il•lumina els nostres ulls amb els teus manaments, adhereix el nostre cor al teu temor, uneix els nostres cors a l’amor del teu Nom. Beneït sigui el teu Nom Senyor, que no cessem mai d’invocar-lo.

Back To Top