Proposem la lectura sense creences i sense epistemologia mítica del text fundacional de l’Islam per la importància que té aquesta tradició i per constatar que és possible avui comprendre i sentir la seva gran riquesa. Llegirem la traducció de Julio Cortés (de Ed. Herder).
Triem aquest mestre budista xinès del segle IX, Lin-Chi, per la seva radicalitat en mostrar que les formes no són allò important a les tradicions, sinó les seves maneres de referir-se a la dimensió absoluta de la realitat.
(Edició de: Los libros de la liebre de marzo).
Triem aquest text de la tradició cristiana per tal de recuperar la saviesa que hi ha en ell a partir d’una lectura sense creences i sense epistemologia mítica.
Mark Fisher va popularitzar la frase “és més fàcil imaginar la fi del món abans que la fi del capitalisme”. La seva crítica va dirigida a la impossibilitat de pensar, col·lectivament, en un nou paradigma que ens allunyi del capitalisme i sobre tot que lligui el desig humà a aquestes noves formes culturals postcapitalistes. D’altre banda, l’Epistemologia Axiològica de Marià Corbí ofereix noves interpretacions antropològiques i epistemològiques que ens ajuden a entendre la crítica de Fisher i la possibilitat de construir un nou marc cultural postcapitalista des del cultiu de la qualitat humana i qualitat humana profunda.