Lectura del Mestre Eckhart: una introducció a la seva proposta espiritual
La recent publicació d’Amando Robles sobre l’espiritualitat de Mestre Eckharat ens brinda l’oportunitat d’aprofundir en un autor cabdal de la mística cristiana mediaval.
És possible una societat no egocentrada, no individualista, capaç de solidaritat per sobre dels interessos particulars?
Ètica i moral són necessàries, però solen abandonar l’activista social que, amb el desgast del temps, perd arguments i sobretot energia per seguir connectat a la causa i a la seva importància malgrat els reals o aparents fracassos. Tanmateix hi ha canvis socials profunds que han vingut per una acció singular i transformativa: l’acció desinteressada.
Es veuran alguns dels textos, mestres i moviments espirituals de diverses tradicions religioses i conviccions no religioses que han desenvolupat l’espiritualitat de l’acció, de l’alliberament, de la revolució, del canvi social.
La tecnodiversitat és, segon el filòsofs xinès Yuk Hui, una aproximació a la tècnica des de diverses cosmovisions culturals que mostren com la producció i desenvolupament tecnològica pot anar més enllà de la monotècnica i la monocultura que el sistema hegemònic està imposant. El treball de Yuk Hui posa en diàleg la tradició xinesa del dao i Confuci amb la tècnica per fer-nos pensar en com podria desenvolupar-se aquesta capacitat humana des del camí de la no-egocentració i de la no-acció. Es pot desenvolupar una pregunta per la tècnica des de la qualitat humana? Durant tres sessions ens aproximarem a la proposta d’aquest filòsof i veurem la necessitat de la qualitat humana i la qualitat humana profunda per al desenvolupament tecnocientífic.
La serie documental «Diálogos entre Marià Corbí y América Latina» es una iniciativa de la investigadora Dra. Milene Costa, que estudia la Epistemología Axiológica de Marià Corbí. La Dra. Milene Costa es brasileña y realizó su tesis doctoral bajo la dirección del propio Corbí en España entre el año 2021 - 2023.