Skip to content

Pràctica de meditació 2

A partir d’un text de Sta. Teresa: No es pequeña lástima y confusión que por nuestra culpa no entendamos a nosotros mesmos ni sepamos quién somos. ¿No sería gran ignorancia, hijas mías, que preguntasen a uno quién es y no se conociese ni supiese quién fue su padre, ni su madre, ni de qué tierra? Pues si esto sería gran bestialidad, sin comparación es mayor la que hay en nosotras cuando no procuramos saber qué cosa somos (…) Él mesmo dice que nos crió a su imagen y semejanza…  (Sta. Teresa, Moradas I,1.1.)

1. recolliment amb atenció a la respiració.
Situar-nos com a expectadors. Contemplar-la com si contempléssim el mar. Va i ve. Conscients de l’aire, del ritme. Res més que contemplar.

2. Observació de les mans.
a) sense mirar-les directament, recordar-les, “veure-les” mentalment, la forma de les nostres mans. “Veure-les” en acció: agafant, tallant, escrivint…
b) mirar-les amb tota l’atenció, directament
c) de nou, fer-les presents mentalment. Deixar venir tots els pensaments o relacions que tinguin a veure amb les mans. Cap altre tema.

3. Mantenir aquesta consciència d’Existir (mans, respiració): repetint alguna breu expressió o frase, amb la respiració, que tot ho ocupi i envaeixi.
“Es”, “El que és”, “És aquí”, “Tot ho És” …

Back To Top