Skip to content
Encontre CETR

Encontres internacionals

"Crisi de les religions i desmantellament axiològic. El repte de construir sistemes de programació axiològica col·lectiva que necessitem. " Properament farem la onzena edició de les Trobades Internacionals. En aquesta…

Read more

Grup Epistemologia Axiològica

Read more
Grups d'estudi de textos de saviesa

Grups d’estudi de textos de saviesa GETS

Protocol per a grups d’estudi de textos de saviesa (GETS) Aquest protocol no pretén estructurar sinó només donar resposta a demandes concretes que sorgeixen -o que puguin sorgir- de la…

Read more

Altres articles

Read more

Música

Read more

El fet religiós

Read more

Vedanta Advaita

Read more

Cristianisme

Read more

Budhisme

Read more

AVÍS – CICLE DE CINEMA

Ampliem el cicle de cinema amb la pel·lícula "Un monstruo viene a verme" de J.A. Bayona. La podreu veure el 15 de desembre, com sempre a les 18.30h.

Llegir més

Diàlegs entre Marià Corbí i Amèrica Llatina

La serie documental «Diálogos entre Marià Corbí y América Latina» es una iniciativa de la investigadora Dra. Milene Costa, que estudia la Epistemología Axiológica de Marià Corbí. La Dra. Milene Costa es brasileña y realizó su tesis doctoral bajo la dirección del propio Corbí en España entre el año 2021 - 2023.

Llegir més

Diàlegs amb Marià Corbí: Què ens diuen les coses?

Les coses “no són allò que et diuen els teus sentits. Tampoc no són la interpretació que fas d’elles segons el teu marc cultural…”. Marià Corbí insisteix que cal aprendre a escoltar la realitat, un tema al qual ha dedicat nombroses reflexions. Com fer-ho? Ben bé, què vol dir? Aquests diàlegs ens ofereixen l’oportunitat de pensar-hi, d’aprofundir, d’aclarir,… de parlar-ne!.

Llegir més

Apunts sobre pintura del monjo Carbassa Amarga

Shitao Compartim un petit tast d’una obra que val la pena assaborir a poc a poc. Shitao (1642-1707), pintor i cal·lígraf, va viure les primeres dècades de la seva vida com a monjo budista. Després d’haver-se allunyat de la vida monàstica, va entrar en els cercles artístics i lletrats independents, i es va acostar a l’espiritualitat taoista. Al llarg dels darrers anys de la seva vida va compondre els Apunts sobre pintura del monjo Carbassa Amarga, una bona porta per accedir al pensament i l’espiritualitat xinesa.

Llegir més

El científic i el savi

Marià Corbí No és el mateix tenir una interpretació coherent de la realitat que tenir una actitud sensitiva sàvia de la realitat. La primera actitud és resultat d’uns principis teòrics bàsics tractats per una persona lògica i calmada, la segona actitud és el resultat d’un savi. No és el mateix tenir un sistema coherent d'interpretació de la realitat, basat en postulats, principis científics i metodologia abstracta de la realitat, que tenir una experiència profunda de la realitat, des d'on s'obren les portes a altres experiències fondes de la realitat. L’experiència profunda és sentir i llum de la ment. El que és sensitiu, quan és profund, és també llum de la ment. El sentir i la llum no van separats, són una unitat.

Llegir més

Com les branques del niu

Francesc Torradeflot Les joies de les sàvies i els savis són com les branques del niu dels ocells, imprescindibles recers per poder aprendre després a volar lliures i a gaudir de l'aire fresc i de la vida en plenitud. La saviesa és la falda tendra i maternal que vivifica. És necessària però no suficient, és una llar i un solaç, però després cal volar. És un plaer per a mi poder compartir aquesta mostra del tresor d'humanitat que la vida ens ha regalat...

Llegir més

Noche oscura o dualidad en San Juan de la Cruz

J.Amando Robles Compartimos un estudio de J.A. Robles sobre la noche oscura como experiencia y como tema espiritual en San Juan de la Cruz. Noche que es sufrimiento pero también experiencia de gozo y dicha. Robles parte de la hipótesis que la percepción que el santo tiene de la misma se debe a la visión dual que durante mucho tiempo ha tenido de Dios y de su relación con él, y que si su visión de Dios y de su relación con él no fuera dualista sino no-dual, la noche no sería tan noche y oscuridad sino gozo y ventura…

Llegir més

NOU CURS – Nova noció antropològica: l’humà un animal constituït per la parla

CETR A l'epistemologia axiològica iniciada per Marià Corbí s'afirma que els humans tenim un doble accés a la realitat gràcies al fet de parlar, i que això és el que ens diferencia de la resta d'animals. La nostra captació de la doble dimensió en la realitat té conseqüències: és allò que ens obre la possibilitat de l'art, la filosofia, allò que s'ha anomenat espiritualitat i l'acció desinteressada. El curs consta de 6 sessions, una al mes de gener a juny, on es treballarà, a més de la nova antropologia introduïda per l'epistemologia axiològica, i la seva conseqüència com la doble dimensió de la realitat, la noció de què allò que prenem per realitat és la nostra modelació, però que per necessitat la prenem com a descripció de com és la realitat; abordarem els dos tipus d'epistemologia: la mítica i la no mítica, entre d'altres temes extrets del llibre de Marià Corbí Proyectos colectivos para sociedades dinámicas. Principios de Epistemología Axiológica de la Ed. Herder.

Llegir més

El silenci és cosa seriosa

Teresa Guardans "Viure com un ésser humà requereix que superfície i fons es mantinguin en connexió, que les capacitats de la persona beguin del silenci, sentin, coneguin des del seu silenci. Qui viu així, no oblida sobreviure, és clar, però ho fa vetllant per tot i per tothom des de la profunda comunió, minúscula espurna de vida que sap del misteri de cada bocí d’existència..." (Article publicat a la revista VALORS, nº. 231)

Llegir més
Back To Top