Marià Corbí Per a la gent de les nostres societats, les religions han mort, i no hi ha ni idea, ni indicis d'una altra dimensió de la realitat que no sigui aquesta quotidianitat plana. Tot es ha tornat rom, sense esperança, sota el vol negre de la mort. S'han difós molt les publicacions de textos de saviesa o que busquen la saviesa, però això, a més de minoritari, no hi influeix a la cultura general, ni tan sols a la cultura popular. Què es pot fer perquè la cultura i les persones de les societats de coneixement recuperin la doble dimensió de la realitat del nostre viure humà? Què es pot fer per trencar aquesta cuirassa de quotidianitat exclusiva, sense esquerdes, des de la que es pugui entreveure la llum de l'altra dimensió?
Una història de les religions, tal qual.
Una història de les religions, tal qual
Autors: Teresa Guardans i Óscar Puigardeu
Edició: Octaedro, 2009, 144 p.
ISBN 978-84-8063-635-3
Preu: 14,50€
(ebook: 14,50€)
Demana’l a la teva llibreria o compra’l al nostre centre.
(també publicat en castellà)
Milers de milions de persones es defineixen com a religioses… i moltes altres, no. Què són les religions? Per què tantes religions? Per què tantes idees i opinions diferents? Quina relació hi ha entre tot allò que forma part d’una religió? Allò que aporten és d’interès exclusiu dels creients o d’interès general?…
Una història de les religions, tal qual vol oferir eines que permetin construir respostes a preguntes com aquestes. Presenta recursos per poder interpretar una realitat que és molt plural i multifacètica; recull exemples de creences, dogmes i rituals; exemples de costums socials i també d’una recerca de la veritat que va més enllà de qualsevol norma o práctica social. Mostra les preocupacions i aportacions d’homes i dones de temps i llocs molt diversos, situats en el seu context, perquè les condicions de vida canvien i les societats també. Els significats dels gestos i dels costums es transformen; les religions passen per diferents etapes.