Error

No s’ha trobat la pàgina. Prova a utilitzar el buscador per trobar entrades relacionades

Últims articles

Arcadi, Un Cultivador De La Qualitat Humana

Arcadi, un cultivador de la Qualitat Humana

CETR

Ha mort l’Arcadi Oliveres. Fa uns anys va acceptar formar part del Consell Assessor de CETR. Juntament amb altres persones significades estava sincerament interessat, sabia escoltar, i feia aportacions en la recerca sobre la societat de coneixement i els seus canvis continus i sobre com afectava això la construcció de valors que poden ajudar a la cohesió i motivació de les persones i dels col·lectius. Admirava el paper fonamental que el cultiu de la qualitat humana profunda ha de jugar…

Llegir més
FEUERBACH (1804-1871)  I CORBÍ (1932-) : PER UN HUMANISME AMB QUALITAT HUMANA PROFUNDA

FEUERBACH (1804-1871) I CORBÍ (1932-) : PER UN HUMANISME AMB QUALITAT HUMANA PROFUNDA

Francesc Torradeflot

Les tecnociències (TC) semblen neutres davant de la qualitat humana (QH). Avui la forma de supervivència, ens agradi o no, depèn d’elles i això condiciona el concepte o la idea d’humanitat. L’ésser humà és una animal singular que té, per la llengua, accés a la doble dimensió de la realitat (dimensió absoluta –DA- i dimensió relativa -DR). Les seves formes de supervivència  sempre han estat relacionades amb aquesta dada, però aquesta dada té ara una transcendència inusitada perquè d’ella depèn la nostra possibilitat d’adaptació flexible al canvi inexorable que comporten les TC. Les TC són fruit del coneixement humà. Són fruit de la recerca i la investigació.

Llegir més
REFLEXIONS SOBRE L’ART EN LES SOCIETATS DE CONEIXEMENT

REFLEXIONS SOBRE L'ART EN LES SOCIETATS DE CONEIXEMENT

Marià Corbí

L'art és l'expressió de la dimensió absoluta des dels sentiments humans, o des de formes, colors i textures purs que no fan referència a res.
  No és expressió del que sent l'artista davant d'una cosa, encara que aquest sentiment de la individualitat de l'artista en la dimensió relativa influeixi en la seva expressió de la dimensió absoluta.
   L'art és expressió del sentir profund humà davant la realitat, tot i que sembla que es contamini amb el sentir que funciona com a sistema de senyals, els sentiments, el bon art unifica les nostres dues dimensions del sentir en la seva dimensió profunda.
  Les arts en les societats de coneixement (SC) exerceixen una funció central, que és fomentar, cultivar la dimensió absoluta (DA) per generar, mantenir i portar al creixement de la qualitat humana i la qualitat humana profunda als col·lectius. Les arts són imprescindibles pel bon funcionament de les societats de coneixement. L'art com una forma de el cultiu de la DA és el fonament de les SC.

Llegir més
NOVETAT EDITORIAL: “SILENCIO” De Teresa Guardans

NOVETAT EDITORIAL: "SILENCIO" de Teresa Guardans

CETR

Creix l'interès pel silenci en la nostra estressada societat, però de què estem parlant quan parlem de silenci? Teresa Guardans ens convida a obrir els ulls i l’oïda, a abaixar el volum del nostre monòleg interior amb l’orientació de l'experiència i les paraules d’aquelles persones que han explorat profundament el silenci i els seus beneficis des de les diferents tradicions de saviesa.

Llegir més
La Societat De Coneixement Un Destí Inevitable Per A Tothom

La societat de coneixement un destí inevitable per a tothom

Marià Corbí

La història ha conduït a l'espècie humana a haver d'enfrontar un greu problema: el creixement contínuament accelerat de les ciències i tecnologies en una interacció mútua, cada dia que passa, més profunda i ràpida. Aquesta acceleració dels processos tecnocientífics té greus conseqüències axiològiques per a tots els nivells de la vida dels col·lectius i dels individus.

Llegir més