Skip to content

Meditaciones cósmicas de Hubert Reeves Alianza editorial 2019

Es tracta d’un seguit de reflexions d’aquest astrofísic, investigador i divulgador científic, sobre interrogants que se li presenten i que considera que són universals. Afirma que “Entre els dogmes religiosos i les certeses atees, hi ha espai per les espiritualitats interrogadores”. També dialoga amb altres autors com Galileu, Goethe, Einstein, Rilke, Oppenheimer, ….

A tot això hi afegeix petites meditacions com per exemple: en el cosmos. Proposa el següent: 1. Jegui panxa en l’aire en un bella nit estelada. Preferentment en un lloc en el qual l’horitzó sigui ben diàfan, com per exemple en un desert o en el mar. 2. Vegi’s i senti’s a l’espai, entre les estrelles que l’envolten per tot arreu. 3. I digui’s: “ Soc un habitat del cosmos”

Com ell mateix diu aquest llibre: “no es tracte de res definitiu, nomes son coses provisionals que cal actualitzar indefinidament. Destinat a qui es pregunta sobre el gran misteri de la realitat en la que ens projectem durant un temps”.

Una altra meditació: a la dutxa. Proposa el següent: Deixi córrer l’aigua lentament per la seva esquena. Experimenti la càlida sensació a les espatlles. Digueu-vos que fa catorze milions d’anys, totes les partícules que constitueixen el seu cos ja existien, però en un estat completament diferent, disperses en forma de partícules elementals en un espai tòrrid. Vinculeu-vos amb aquest passat llunyà, associant aquestes sensacions als nostres coneixements cosmològics, per a sentir-se partícip d’aquesta prodigiosa aventura de l’univers.

Back To Top