Marta Granés Avui, l'execució dels sentits passa pels aparells tecnològics. Però la tecnologia no proporciona experiències sensitives directes que immisceixin tots els sentits, i com a animals que som, els necessitem completament activats per sentir-nos plenament vius. Tenir l'atenció focalitzada en allò tecnològic redueix fisiològicament i psicològicament l'ús dels sentits (es redueix a l'oïda ia la vista) i això restringeix la riquesa de l'experiència humana. Podríem afirmar que els joves d'ara són la generació més amputada sensitivament de la història. I, el pitjor de tot és que no noten l'absència, ja que mai no han viscut una altra cosa. El que és qualitatiu mai ha estat aquí.
Nou Diccionari de les Religions on line
El passat 28 de maig es va presentar el Diccionari de les Religions a la Generalitat de Catalunya. Des d’aquí celebrem l’aparició d’aquesta nova eina, i felicitem AUDIR per la seva tasca. És una obra que s’ha basat en el Vocabulari de les Religions (del 2004). Des de l’any d’aquesta edició, l’AUDIR va començar a rebre propostes i suggeriments de millora, la qual cosa els va moure a obrir arxius d’actualització per anar guardant les peticions i suggeriments que anaven rebent.
Per aquesta raó, el 2014 es varen plantejar una revisió i actualització a fons de l’obra feta per experts en ciències de les religions i experts de les diverses tradicions religioses i conviccions no religioses. El recent Diccionari de les Religions ha vist la llum gràcies al treball sinèrgic de la Direcció General d’Afers Religiosos, la Fundació la Caixa, el Termcat i l’AUDIR. Es tracta d’una edició on line, oberta i dinàmica, de manera que es podrà consultar des de la xarxa i actualitzar amb molta més agilitat.