Marià Corbí Partirem d'un fet indiscutible i reconegut per totes les cultures humanes, d'una manera o altra: l'accés humà a una doble dimensió del que és real: Un accés relatiu a les nostres necessitats de vivents, i un altre no relatiu a aquestes necessitats, que hi és. , perquè sí, gratuït, absolut quan no fa referència a nosaltres. Intentarem estudiar en què difereixen aquestes cultures, per què difereixen, en el fet que coincideixen i en què s'unifiquen, mantenint les diferències.
Nou Diccionari de les Religions on line
El passat 28 de maig es va presentar el Diccionari de les Religions a la Generalitat de Catalunya. Des d’aquí celebrem l’aparició d’aquesta nova eina, i felicitem AUDIR per la seva tasca. És una obra que s’ha basat en el Vocabulari de les Religions (del 2004). Des de l’any d’aquesta edició, l’AUDIR va començar a rebre propostes i suggeriments de millora, la qual cosa els va moure a obrir arxius d’actualització per anar guardant les peticions i suggeriments que anaven rebent.
Per aquesta raó, el 2014 es varen plantejar una revisió i actualització a fons de l’obra feta per experts en ciències de les religions i experts de les diverses tradicions religioses i conviccions no religioses. El recent Diccionari de les Religions ha vist la llum gràcies al treball sinèrgic de la Direcció General d’Afers Religiosos, la Fundació la Caixa, el Termcat i l’AUDIR. Es tracta d’una edició on line, oberta i dinàmica, de manera que es podrà consultar des de la xarxa i actualitzar amb molta més agilitat.
This Post Has 0 Comments