Marià CorbíIntentem reflexionar sobre totes les conseqüències de la nostra condició d'animals necessitats, de depredadors.
Quina és la relació entre la nostra condició animal i l'aparició del temps-espai?
Els animals necessitats, per poder satisfer les nostres necessitats hem de modelar tota realitat en el temps-espai. Concebre's com a animal vivent suposa que em concebo com una individualitat davant d'un món d'individualitats on he de satisfer les meves necessitats. Haver de suposar-me com un individu davant d'un món exigeix que concep aquesta realitat com una contraposició en dualitat. He de suposar dos espais diferents, jo no em confonc amb allò que necessito i que he d'aconseguir. Per a aquesta operació he de pensar com desplaçant-me en un espai i en un temps. Per tant, per poder realitzar la meva depredació, he de desplegar un temps-espai. He de donar-los aquí com a existents, altrament no seria possible la meva supervivència.
Nou Diccionari de les Religions on line
El passat 28 de maig es va presentar el Diccionari de les Religions a la Generalitat de Catalunya. Des d’aquí celebrem l’aparició d’aquesta nova eina, i felicitem AUDIR per la seva tasca. És una obra que s’ha basat en el Vocabulari de les Religions (del 2004). Des de l’any d’aquesta edició, l’AUDIR va començar a rebre propostes i suggeriments de millora, la qual cosa els va moure a obrir arxius d’actualització per anar guardant les peticions i suggeriments que anaven rebent.
Per aquesta raó, el 2014 es varen plantejar una revisió i actualització a fons de l’obra feta per experts en ciències de les religions i experts de les diverses tradicions religioses i conviccions no religioses. El recent Diccionari de les Religions ha vist la llum gràcies al treball sinèrgic de la Direcció General d’Afers Religiosos, la Fundació la Caixa, el Termcat i l’AUDIR. Es tracta d’una edició on line, oberta i dinàmica, de manera que es podrà consultar des de la xarxa i actualitzar amb molta més agilitat.
This Post Has 0 Comments