Marià Corbí Per a la gent de les nostres societats, les religions han mort, i no hi ha ni idea, ni indicis d'una altra dimensió de la realitat que no sigui aquesta quotidianitat plana. Tot es ha tornat rom, sense esperança, sota el vol negre de la mort. S'han difós molt les publicacions de textos de saviesa o que busquen la saviesa, però això, a més de minoritari, no hi influeix a la cultura general, ni tan sols a la cultura popular. Què es pot fer perquè la cultura i les persones de les societats de coneixement recuperin la doble dimensió de la realitat del nostre viure humà? Què es pot fer per trencar aquesta cuirassa de quotidianitat exclusiva, sense esquerdes, des de la que es pugui entreveure la llum de l'altra dimensió?
Les religions: cinc claus
Les religions: cinc claus
Autor: Teresa Guardans
Edició: Octaedro, 2006. 143 p.
ISBN 84-8063-794-3
Preu: 14,80€
(també hi ha l’edició castellana)
Demana’l a la teva llibreria o compra’l al nostre centre.
Què en pensem de les religions?
Opinar, qui més qui menys, cadascú té les seves opinions. Però pensar ja és més complicat. Per pensar necessitem conèixer, entendre, comprendre els perquès i els coms,… I en un tema tan complex i divers com són les religions, resulta doblement difícil. I, a més, per on començar? «Pel principi» no? Si més no, és la proposta d’aquest llibre: anar a buscar «els començaments».
Tornar endarrere i procurar situar-se a prop de les persones que trobaríem als orígens dels moviments religiosos. En concret, a prop de Siddharta –el Buda-, de Satyakama Jabala, del rabí Hilel, de Yoshua ben Yosef –el Crist- i del profeta Mamad. A prop de les seves inquietuds i dels conflictes dels seus temps. Interrogar-nos amb els seus interrogants, valorar les seves respostes. Analitzar les seves propostes. Mirar amb els seus ulls… Intentar-ho.