Marià Corbí Per a la gent de les nostres societats, les religions han mort, i no hi ha ni idea, ni indicis d'una altra dimensió de la realitat que no sigui aquesta quotidianitat plana. Tot es ha tornat rom, sense esperança, sota el vol negre de la mort. S'han difós molt les publicacions de textos de saviesa o que busquen la saviesa, però això, a més de minoritari, no hi influeix a la cultura general, ni tan sols a la cultura popular. Què es pot fer perquè la cultura i les persones de les societats de coneixement recuperin la doble dimensió de la realitat del nostre viure humà? Què es pot fer per trencar aquesta cuirassa de quotidianitat exclusiva, sense esquerdes, des de la que es pugui entreveure la llum de l'altra dimensió?
Protocolos para la construcción de organizaciones creativas y de innovación. Principios de Epistemología Axiológica 3
Edició: Ed. Bubok, 2015. 345p.
ISBN: 978-84-686-6579-5
Descàrrega gratuïta o compra online
Preu: 11,09€
La col·lectivitat humana es troba en una situació que mai abans s’havia produït. Sempre hi ha hagut grans canvis al llarg de la història humana. En el conjunt de la nostra espècie ha hagut societats que, alhora que estaven en trànsit, en punts centrals romanien estables. Podríem dir que vivien les transformacions culturals, mai tan ràpides com ara, amb gran estabilitat en el fonamental.
Aquesta és la situació en que hem viscut fins fa no gaire. Les societats anomenades de coneixement estan forçant el canvi de les col·lectivitats, en tots els seus paràmetres, a causa de la globalització de les comunicacions, de la ciència i la tecnologia i dels modes de vida.
Des d’un punt de vista dels valors, totes les societats es veuen forçades a tenir en compte en els seus projectes axiològics col·lectius (PAC) la motivació per a la transformació constant i el canvi continu que han introduït les societats tecnocientífiques d’innovació. D’alguna manera, totes les societats han de programar-se per aquesta manera nou de supervivència col·lectiva que anomenem “societats de coneixement”.
Aquest llibre, el tercer volum d’un estudi sobre epistemologia axiològica o epistemologia dels valors i de la qualitat, pretén assenyalar els passos necessaris per a la creació d’un projecte axiològic col·lectiu capaç de construir i sustentar una societat de coneixement.