Marià Corbí Per a la gent de les nostres societats, les religions han mort, i no hi ha ni idea, ni indicis d'una altra dimensió de la realitat que no sigui aquesta quotidianitat plana. Tot es ha tornat rom, sense esperança, sota el vol negre de la mort. S'han difós molt les publicacions de textos de saviesa o que busquen la saviesa, però això, a més de minoritari, no hi influeix a la cultura general, ni tan sols a la cultura popular. Què es pot fer perquè la cultura i les persones de les societats de coneixement recuperin la doble dimensió de la realitat del nostre viure humà? Què es pot fer per trencar aquesta cuirassa de quotidianitat exclusiva, sense esquerdes, des de la que es pugui entreveure la llum de l'altra dimensió?
La setena direcció: el conreu de la interioritat
La setena direcció: el conreu de la interioritat
Autores: Maria Fradera, Teresa Guardans
Edició: Barcelona, Claret, 2008. 101 p.
ISBN 978-84-9846-204-3
Preu: 10€
Demana’l a la teva llibreria o compra’l al nostre centre.
(edició en castellà: Bubok, 2009)
Conten els indis lakotes que quan Wakan Tanka havia disposat ja les sis direccions (l’Est, el Sud, l’Oest, el Nord, a dalt i a baix) li quedava per fixar la setena. Wakan Tanka sabia que la setena direcció era la més poderosa, la que contenia més saviesa, i volia situar-la allà on no fos massa fàcil trobar-la. I va triar l’últim lloc on pensen en buscar els éssers humans : en el cor de cada persona. Des d’aleshores aquesta és la direcció de la saviesa.
I sembla ser que no va establir límits d’edat per a la recerca de la setena direcció… Potser pressuposava que al costat dels grans, i amb el seu ajut, les criatures podrien desenvolupar aquelles eines tan necessàries per poder recórrer els camins de la saviesa: l’atenció sostinguda, el silenci interior, l’interès per la realitat, la gratuïtat… Qui vulgui saber-ne més, trobarà en aquestes pàgines algunes orientacions i propostes pràctiques que tenen per objectiu fer més planera la tasca. Propostes aptes per un ventall d’edat ampli, pensades per poder ser adaptades en entorns educatius diversos (escola, lleure, família…). Quan més clar es veu el valor de cada una de les actituds que sustenten el creixement interior més fàcil resulta treure profit de les oportunitats que ofereix una situació, un grup, una edat, una activitat determinada… i allò que podia semblar complicat, acaba resultant planer! (llegir més)