Al-Yili és un indagador de la subtilitat present en la realitat que ens envolta, així com en les capacitats humanes. La realitat està prenyada de subtilitat i aquest autor sufí la intenta desentranyar. Ens endinsarem en aquesta obra des d’un interès per treballar el sentir la realitat. Diu: “Como las olas cuyo principio es la unidad del mar Y que, en su multitud, están unidas por él; Cuando el mar está en movimiento, Son las olas que lo constituyen en su totalidad, Cuando [el mar] está en reposo, No hay ni olas ni multiplicidad.”
Es farà un viatge per la diversitat de les grans tradicions de saviesa (budisme, hinduisme, judaisme, cristianisme, islam, ateisme, etc.) i pels principals paissatges dels seus diferents colors i accents.
Sense perdre el gust propi de cada tradició i escola de qualitat humana profunda, s’intentarà descobrir allò que tenen de comú: el coneixement, l’amor, l’acció, la desegocentració.
Es presentaran les principals i més innovadores descobertes i /o tendències en ciència i tecnologia. En relació a aquestes innovacions es veurà quina mena de cultiu de la qualitat humana és possible e imprescindible, què podem recollir de la saviesa dels avantpassats i com podem adaptar i ser creatius també en el cultiu de la qualitat humana profunda o espiritualitat.
Una nova oportunitat per aprofundir en les aportacions de Marià Corbí, tot dialogant amb ell. En aquesta ocasió comentarem el seu document “Caminos del corazón” en el que aborda la proposta de tres grans mestres de la indagació amb el sentir. Es tracta de Mazu, mestre xinès del segle VIII, de la tradició budista chan; el savi i poeta sufí del segle XIII, Rumi; i Ramana Maharshi, mestre vedanta advaita de finals del XIX i primera meitat del XX. Tots tres coincideixen en apuntar vers la profunditat del sentir humà com a seu de la dimensió absoluta.