Marta Granés Avui, l'execució dels sentits passa pels aparells tecnològics. Però la tecnologia no proporciona experiències sensitives directes que immisceixin tots els sentits, i com a animals que som, els necessitem completament activats per sentir-nos plenament vius. Tenir l'atenció focalitzada en allò tecnològic redueix fisiològicament i psicològicament l'ús dels sentits (es redueix a l'oïda ia la vista) i això restringeix la riquesa de l'experiència humana. Podríem afirmar que els joves d'ara són la generació més amputada sensitivament de la història. I, el pitjor de tot és que no noten l'absència, ja que mai no han viscut una altra cosa. El que és qualitatiu mai ha estat aquí.
14é Encontre Internacional CETR. Problemas del tránsito a una espiritualidad sin sumisión.
14é. Encontre Internacional CETR
Edición: Ed. Bubok, 2019. 254p.
ISBN: 978-84-685-3739-9
Descarrega gratuita o compra on-line
Preu: 8,21
Temàtica dels 15 Encontres Internacionals amb links als llibres
En aquesta edició de les Trobades Internacionals CETR ens proposem continuar abordant el problema difícil i central de com promoure el cultiu del que els nostres avantpassats van cridar “espiritualitat” en les generacions joves? Un cultiu que haurà de presentar-se i viure sense creences, sense religions, sense déus, que siguin presos com a entitats reals, sinó com a purs símbols.
En la mesura que els grups socials sobreviuen de la innovació i canvi continu provocat pel constant i accelerat desenvolupament de les tecnociències i per la contínua innovació en productes i serveis, els grups es transformen de estàtics a dinàmics. En aquestes condicions de vida i de cultura, l’espiritualitat no pot ser assimilada com repetició del passat ni com submissió.