Marià CorbíIntentem reflexionar sobre totes les conseqüències de la nostra condició d'animals necessitats, de depredadors.
Quina és la relació entre la nostra condició animal i l'aparició del temps-espai?
Els animals necessitats, per poder satisfer les nostres necessitats hem de modelar tota realitat en el temps-espai. Concebre's com a animal vivent suposa que em concebo com una individualitat davant d'un món d'individualitats on he de satisfer les meves necessitats. Haver de suposar-me com un individu davant d'un món exigeix que concep aquesta realitat com una contraposició en dualitat. He de suposar dos espais diferents, jo no em confonc amb allò que necessito i que he d'aconseguir. Per a aquesta operació he de pensar com desplaçant-me en un espai i en un temps. Per tant, per poder realitzar la meva depredació, he de desplegar un temps-espai. He de donar-los aquí com a existents, altrament no seria possible la meva supervivència.
Consciència i poder de transformació
El grup de treball sobre Budisme i Economia de la CCEB (Coordinadora Catalana d’Entitats Budistes) ha creat el document anomenat “Manifest per a una Economia Budista”, mitjançant el qual es vol plantejar un espai de reflexió per transformar l’economia des de la Consciència, amb la finalitat de convertir-la en una eina per a la felicitat i la realització de tots els éssers. Inclou enllaços a altres documents i recursos.
Pots llegir, descarregar i signar el manifest
fent clic aquí.
This Post Has 0 Comments