Marià Corbí Estem vivint el trànsit cultural més radical i ràpid de la història de l'evolució humana, estem vivint el trànsit de les cultures encara agrari-autoritàries i de les societats industrials, a les societats fonamentades en la creació continuada i en progressió exponencial de noves ciències i noves tecnologies, ia través seu, de nous productes i nous serveis.
Ens veiem forçats a passar de viure de patrons de vida rebuts d'avantpassats prestigiosos i de déus, a haver-nos de construir nosaltres mateixos. Això ens exigeix haver de crear projectes de vida col·lectiva, projectes axiològics col·lectius (PACs) que siguin dinàmics i al ritme del creixement exponencial de les tecnociències i les seves conseqüències. Hem de fer un trànsit en una contraposició entre societats que són o es consideren estàtiques a societats que són una dinàmica progressivament accelerada.

La puerta de la sabiduría
La puerta de la sabiduría
Autor: Marià Corbí
Edició: Ed. Bubok, 2014, 270p
ISBN: 978-84-686-5247-4
Descàrrega gratuïta o compra online
Preu: 12€
Les noves societats que viuen de la innovació i canvi continu, han modelar i construir tots els seus programes de vida i els seus projectes col · lectius. Per això més que mai i amb urgència, es necessita qualitat humana per gerenciar aquestes societats convenientment. Però la gran qualitat humana avui ja no es pot heretar des de sistemes religiosos lligats indissolublement a les formes intocables de creences dels nostres avantpassats, perquè no podem viure, pensar, sentir, actuar, organitzar-nos i creure com ells, però sí que podem i hem de recollir el seu llegat de saviesa conreada i verificada durant mil·lennis.
Una de les tasques pendents és aprendre a destil·lar la saviesa, la gran qualitat humana, del llegat religiós i espiritual de la humanitat. Aquest és l’intent de l’autor en el llibre. En ell exposa, lliure d’estructures mítiques i de creences, alguns dels principis de saviesa i orientacions per al seu cultiu continguts en dos Sutras budistes i en l’Evangeli de Mateo.
En les noves condicions culturals no queda altre remei que ser hereus creatius dels nostres avantpassats.
This Post Has 0 Comments