Marià Corbí Estem vivint el trànsit cultural més radical i ràpid de la història de l'evolució humana, estem vivint el trànsit de les cultures encara agrari-autoritàries i de les societats industrials, a les societats fonamentades en la creació continuada i en progressió exponencial de noves ciències i noves tecnologies, ia través seu, de nous productes i nous serveis.
Ens veiem forçats a passar de viure de patrons de vida rebuts d'avantpassats prestigiosos i de déus, a haver-nos de construir nosaltres mateixos. Això ens exigeix haver de crear projectes de vida col·lectiva, projectes axiològics col·lectius (PACs) que siguin dinàmics i al ritme del creixement exponencial de les tecnociències i les seves conseqüències. Hem de fer un trànsit en una contraposició entre societats que són o es consideren estàtiques a societats que són una dinàmica progressivament accelerada.

Proyectar la sociedad, reconvertir la religión
Proyectar la sociedad, reconvertir la religión.
Los nuevos ciudadanos
Autor: Marià Corbí
Edición: Herder, 1992, 336
ISBN:84-254-1820-8
Precio: 12€
A finales del siglo XX se imponía ya el tránsito de las sociedades estructuradas en base a la repetición a las sociedades fundamentadas sobre la innovación continua de conocimientos: un contexto inédito para la especie humana con consecuencias a todos los niveles. Una transformación que obliga a una relectura de las tradiciones de sabiduría lejos de la fijación a antiguos modos de vida o sistemas de creencias.
Dividido en tres apartados, el libro analiza y expone las características y peculiaridades propias de:
- La sociedad en la segunda revolución industrial
- Los valores colectivos en la nueva sociedad industrial
- La religión en la nueva sociedad industrial
This Post Has 0 Comments