José Manuel Bobadilla La irrupción de la tecnociencia en todos los ámbitos de conocimiento y en todas las esferas sociales, está socavando todo aquello que se daba por sentado; las formas propias de la modernidad, e incluso los remanentes que aún perduran de las formas premodernas de entender y sentir el mundo, se están confrontando a las nuevas maneras de entender y sentir el mismo: ¿qué es la especie humana?, ¿qué es ser humano?, ¿qué son las culturas?, ¿cómo hay que entender la ciencia y la tecnología y la relación con estas herramientas?, ¿qué implica y qué genera la entrada de la tecnociencia en todos los espacios sociales?, ¿qué nuevas prácticas, en relación a la ciencia y la tecnología, están surgiendo en las ciberculturas?, ¿qué nuevas realidades en torno al cuerpo humano, al trabajo o a la alimentación se dibujan en un futuro inmediato?

09. Indagaciones sobre la construcción de una epistemología axiológica.
Indagaciones sobre la construcción de una epistemología axiológica
9º Encuentro Internacional CETR, en colaboración con el CEDI (San Rafael. Costa Rica)
Coordinador: Marià Corbí
Edició: Ed. Bubok, 2014, 252p
ISBN: 978-84-686-5395-2
Descàrrega gratuïta o compra online
Preu: 12€
En aquesta edició presentem els treballs exposats i discutits en el 9è Encontre Internacional que per primera vegada ha tingut lloc a Amèrica, en concret a San Rafael, meravellosa població situada a la Vall Central de Costa Rica. L’organització ha anat a càrrec del CEDI, Centre Dominic d’Investigació (Sant Rafael), i del CETR, Centre d’Estudis de les Tradicions de Saviesa (Barcelona).
L’objectiu del treball de l’equip per a aquesta ocasió ha estat ajuntar i compartir aportacions que ajudin a la creació d’un saber sobre el tractament d’allò valoral humà, tant pel que fa als projectes axiològics col•lectius, com pel que fa a la qualitat humana profunda, l’espiritualitat.
El tema escollit per a aquesta edició ha sorgit de la nostra preocupació pels gravíssims problemes axiològics que generen els grans canvis en les formes de vida dels col•lectius, tant en el si dels grups socials que viuen ja en les societats de coneixement i innovació i canvi constant, com en aquells que viuen en les societats que transiten de la vida camperola a la ciutadana, o de les societats preindustrials a les industrials. Són problemes de tota mena, morals, de justícia i equitat, polítics, familiars, sexuals, espirituals, etc.
Aquests problemes axiològics pensem que es poden afrontar, des d’un punt de vista acadèmic, a partir de moltes perspectives, des de la teologia, des de la filosofia, des de l’epistemologia, des de la teoria política, etc. però és necessari habilitar un accés epistemològic específic. Per abordar aquests grans i radicals canvis axiològics cal un punt de partida lliure de pressupòsits axiològics, religiosos, filosòfics, o de qualsevol altre tipus, és per això que plantegem la creació d’un saber científic capaç de tractar-los. És urgent crear aquesta disciplina perquè resulta complicat, si no és que impossible, solucionar un problema axiològic amb els pressupostos que el van generar.
This Post Has 0 Comments