Marià Corbí Estem vivint el trànsit cultural més radical i ràpid de la història de l'evolució humana, estem vivint el trànsit de les cultures encara agrari-autoritàries i de les societats industrials, a les societats fonamentades en la creació continuada i en progressió exponencial de noves ciències i noves tecnologies, ia través seu, de nous productes i nous serveis.
Ens veiem forçats a passar de viure de patrons de vida rebuts d'avantpassats prestigiosos i de déus, a haver-nos de construir nosaltres mateixos. Això ens exigeix haver de crear projectes de vida col·lectiva, projectes axiològics col·lectius (PACs) que siguin dinàmics i al ritme del creixement exponencial de les tecnociències i les seves conseqüències. Hem de fer un trànsit en una contraposició entre societats que són o es consideren estàtiques a societats que són una dinàmica progressivament accelerada.

Jesús el judío, el mito y el sabio en el Evangelio de Juan
Jesús el judío, el mito y el sabio en el evangelio de Juan.
Una lectura laica
Autor: Marià Corbí
Edició: Verloc, 2013, 170
ISBN: 978-84-940858-0-2
Preu: 7€
Descàrrega gratuïta:pdf o Descarrega epub
Demana’l a la teva llibreria o compra’l al nostre centre.
Una obra que mostra que l’Evangeli pot obrir-se en tota la seva bellesa i grandesa, sense necessitat de ser creients, ni religiosos, ni tan sols teistes.
La lectura comentada que du a terme Corbí, tan nua de creences com possible, convida a la indagació personal a tots aquells que, també en les societats d’innovació del present, aspiren a una profunda espiritualitat. Un recorregut en el que –des de l’oferiment de les claus d’interpretació de la comunitat judeo-hel·lenista de la que va sorgir el text- batega la pregunta: ¿què proposa Jesús de Natzaret, avui?
L’autor afirma en la introducció: “Nuestro intento es atrevido pero los maestros espirituales dicen que el camino interior sólo se puede hacer con un gran atrevimiento. Empezando por Juan, cogemos el toro por los cuernos. Si tenemos algo de éxito en ese empeño, los demás Evangelios serán más fáciles.
Lo difícil es sólo aprender a cambiar de actitud con respecto a los Evangelios: hemos de transitar de ver en ellos cosas que creer y que practicar, a ver únicamente palabras que orientan la mente y el sentir, y consecuentemente también la acción, hacia una dimensión de la realidad, de ésta, no de otra, que es innombrable, que está más allá de todas nuestras posibles categorizaciones y representaciones, pero que se puede expresar y apuntar.”
This Post Has 0 Comments