CICLE DE CINEMA 2016

Una tria de pel·lícules i documentals amb aportacions d’interès en l’àmbit de la qualitat humana. Cada pel·lícula s’acompanya d’una breu presentació, més comentari i debat posterior.

Inici de les sessions: 18,30 h.

Preus: 1 entrada 3€, cicle complet 12€

Timbuktu

Timbuktu

Data: 4 de novembre. Dir.: Abderrahmane Sissaki. Mauritania, 2014. 

Presenta: Marta Granés

SinopsisAny 2012 , la ciutat maliana de Timbuktu ha caigut en mans d’extremistes religiosos. Kidane viu tranquil·lament en les dunes amb la seva dona Satima, la seva filla Toya i Issam, un nen pastor de 12 anys. Però a la ciutat els habitants pateixen el règim de terror imposat pels yihadistes: prohibit escoltar música, riure, fumar i fins i tot jugar a futbol. Les dones s’han convertit en ombres que intenten resistir amb dignitat. Cada dia, uns tribunals islamistes improvisats llancen sentències tan absurdes com tràgiques. El caos que regna a Timbuktu no sembla afectar Kidane fins al dia en que accidentalment mata Amadou , un pescador que ha acabat amb la vida de la seva vaca preferida. Ara s’ha d’enfrontar a les lleis imposades pels ocupants estrangers.

Mañana (Demain)

Mañana (Demain)

Data: 11 de Novembre; Dir: C. Dion i M Laurent. França, 2015.

Presenta: Eva Torres.

Sinopsis: Després de la publicació d’un estudi que anunciava la possible desaparició de part de la humanitat en 2100, Cyril Dion i Mélanie Laurent i un equip de quatre persones visiten deu països per investigar les causes de la catàstrofe i, sobretot, la forma d’ evitar-la. Durant el seu viatge, es troben amb pioners que reinventen l’agricultura, l’energia, l’economia, la democràcia i l’educació. Acabat el seu treball, comencen a albirar la possibilitat que sorgeixi un nou món: el món de demà.

Nunca Te Vayas Sin Decir “te Quiero”

Nunca te vayas sin decir "te quiero"

Data: 18 de novembre; Dir: Jeroen Krabbé. EUA, UK, Bèlgica, 1998.

Presenta: Ester Puigmartí

Sinopsis: Guanyadora de diversos premis dins dels quals destaca el del Millor Pel·lícula, millor director i millor Actriu (Isabella Rosselline) al Festival de Berlín de l’any 2001. Una pel·lícula que ens mostra com la guerra afecta tothom, als que la viuen i als que es troben lluny d’ella; reflecteix la importància de la comprensió dels fills cap als pares, ens mostra que tot ésser humà té expectatives però també frustracions. Deixa veure el rostre de la intolerància religiosa, de la discriminació però al mateix temps, mostra el rostre de l’amor, l’afecte, l’esforç, i l’acceptació dels altres com la part essencial del que és humà.

Una Pastelería En Tokio

Una pastelería en Tokio

Data: 25 de novembre; Dir: Naomi Kawase. Japó, 2015.

Presenta: Encarna Navas.

Sinopsis: Sentaro té una petita pastisseria a Tòquio en què serveix dorayakis (pastissets farcits d’una salsa anomenada “an”). Quan una simpàtica dona s’ofereix a ajudar-lo, ell accedeix de mala gana, però ella li demostra que té un do especial per fer “an”. Gràcies a la seva recepta secreta, el petit negoci comença a prosperar. Amb el pas del temps , Sentaro i l’anciana obriran els seus cors per confiar les seves velles ferides.

Transcendence

Transcendence

Data: 2 de desembre; Dir: Wally Pfister. Usa, 2014.

Presenta: Jose Manuel Bobadilla.

Sinopsis: El Dr. Will Caster, prestigiós investigador en el camp de la Intel·ligència Artificial, treballa en la creació d’una màquina sensitiva que combini la intel·ligència col·lectiva amb les emocions humanes. Els seus controvertits experiments li han fet famós, però també ho han convertit en el principal objectiu d’extremistes anti-tecnològics que, sense proposar-s’ho, han contribuït a augmentar el seu èxit. La seva dona Evelyn i Max, el seu millor amic són els seus col·laboradors, però ells es plantegen la qüestió moral de si han de fabricar aquesta màquina. Quan la set de coneixement porta a Will a una obsessiva recerca d’imprevisibles conseqüències, Evelyn i Max comproven aterrits que no poden frenar-lo.

La Fiesta De Despedida

La fiesta de despedida

Data: 13 de gener, Dir: T. Granit, S. Maymon. Israel, 2014.

Presenta: Mercè Juan.

Sinopsis: En una residència d’ancians de Jerusalem, un grup d’amics construeix una màquina per practicar l’eutanàsia per tal d’ajudar a un amic malalt terminal. Però quan s’estenen els rumors sobre la màquina, altres ancians els demanaran ajuda, el que els planteja un dilema emocional i els implica en una aventura absurda.

Lejos De Los Hombres

Lejos de los hombres

Data: 20 de gener; Dir: David Oelhoffen. França, 2015.

Presenta: Teresa Guardans

Sinopsis: Algèria, 1954. Enmig del dur hivern, Daru, un professor francès, accepta de mala gana escortar Mohamed, un home acusat d’assassinat, a través de les muntanyes Atles perquè s’enfronti a judici . Perseguits per homes que reclamen la llei de la sang i per colons revengistes, els dos homes es rebel·len. Junts lluitaran per recuperar la llibertat.