CICLE DE CINEMA 2018

Una tria de pel·lícules i documentals amb aportacions d’interès en l’àmbit de la qualitat humana. Cada pel·lícula s’acompanya d’una breu presentació, més comentari i debat posterior.

Inici de les sessions: 18,30 h.

Preus: 1 entrada 3€, cicle complet 15€

A Otro Lado De La Esperanza

A otro lado de la esperanza

Fecha: 26 d’octubre  Dir: Aki Kaurismaki. 2017, Finlandia

Presenta: Eva Torres

Sinopsi: Hèlsinki. El jove Khaled arriba ocult en un vaixell de càrrega procedent de Síria. La seva sol·licitud d’asil és rebutjada, però decideix quedar-se de totes maneres. Mentrestant, un gris comercial de cinquanta anys anomenat Wikström decideix canviar la seva vida i obrir un decadent restaurant. Els seus camins es creuaran quan una tarda Wikhström es troba a Khaled a la porta del seu restaurant i, emocionat, decideix oferir-sostre, menjar i treball. Però el somni del noi és trobar a la seva germana, que també va fugir de Síria.

Hacia La Luz

Hacia la luz

Fecha: 9 de novembre  Dir: Naomi Kawase. 2017, Japó

Presenta: Teresa Guardans

Sinopsi: Narra una història d’amor entre un fotògraf que està perdent la vista i una jove una mica desconnectada de la societat.

Big Fish

Big Fish

Fecha: 16 de novembre  Dir: Tim Burton. EUA, 2003

Presenta: Jose Manuel Bobadilla

Sinopsi: William Bloom (Billy Crudup) no té molt bona relació amb el seu pare (Albert Finney), però després d’assabentar-se que pateix una malaltia terminal, torna a la seva llar per estar al seu costat en els seus últims moments. Un cop més, William es veurà obligat a escoltar-mentre compte les interminables històries de la seva joventut. Però, en aquesta ocasió, tractarà d’esbrinar coses que li permetin conèixer millor al seu pare, encara que per a això haurà de separar clarament realitat i fantasia, elements que apareixen sempre barrejats en els relats del seu progenitor.

El Insulto

El insulto

Fecha: 23 de novembre  Dir: Ziad Doueiri.  Líban, 2017

Presenta: a concretar

Sinopsi: Toni, cristià libanès, rega les plantes del seu balcó. Una mica d’aigua es vessa accidentalment al cap de Yasser, palestí i capatàs d’una obra. Llavors esclata una baralla. Yasser, furiós, insulta Toni. Ell, ferit en el seu orgull, decideix portar l’assumpte davant la justícia. Comença així un llarg procés en el qual el conflicte prendrà una dimensió nacional, enfrontant a palestins i cristians libanesos.

La Teoría Sueca Del Amor -documental-

La teoría sueca del amor -documental-

Fecha: 30 de novembre  Dir: Erik Gandini. 2015, Suècia

Presenta: Olga Almato

Sinopsi: El tòpic defineix a Suècia com un model de societat avançada amb una elevada qualitat de vida. Però, és realment un país feliç? És possible que la població més autònoma i independent del món estigui insatisfeta? Sense la necessitat de demanar ajuda o favors, el contacte humà queda reduït a la mínima expressió. Cada vegada hi ha més mares solteres que tenen fills a través de la inseminació artificial. El nombre de gent que mor sola augmenta any rere any. Val la pena assumir l’aïllament i la solitud per tenir una vida autònoma i independent?

Yo Soy Sam

Yo soy sam

Fecha: 14 de desembre  Dir:Jessi Nelson. EUA, 2001

Presenta: Encarna navas

Sinopsi: Sam Dawson (Sean Penn) és un deficient mental que haurà de lluitar per conservar la custòdia de la seva petita filla, ja que l’Estat considera que no està capacitat per fer-se càrrec de la seva educació. De la seva defensa s’encarregarà una prestigiosa advocada, Rita Harrison (Michelle Pfeiffer), el desinterès i fredor inicial canviaran després de conèixer a Sam, descobrir l’amor que sent per la seva filla i comprovar la seva determinació per defensar els seus drets com a pare.