CICLE DE CINEMA 2017

Una tria de pel·lícules i documentals amb aportacions d’interès en l’àmbit de la qualitat humana. Cada pel·lícula s’acompanya d’una breu presentació, més comentari i debat posterior.

Inici de les sessions: 18,30 h.

Preus: 1 entrada 3€, cicle complet 15€

Yo, Daniel Blake

Yo, Daniel Blake

Data: 27 d’ Octubre  Dir: Ken Loach. Reino Unido, 2016

Presenta: Encarna Navas

Sinopsi: Per primera vegada a la vida, víctima de problemes cardíacs, Daniel Blake, fuster anglès de 59 anys, es veu obligat a acudir a l’assistència social. No obstant això, tot i que el metge li ha prohibit treballar, l’administració l’obliga a buscar una feina si no desitja rebre una sanció. A l’oficina d’ocupació, Daniel es creua amb Katie, una mare soltera amb dos nens. Presoners de l’embolic administrativa actual de la Gran Bretanya, Daniel i Katie intentaran ajudar-se mútuament.

Las Vidas Posibles De Mr. Nobody

Las vidas posibles de Mr. Nobody

Data: 10 de Novembre  Dir: J. Dormael. Bélgica, 2009

Presenta: Jose Manuel Bobadilla

Sinopsi: En l’any de 2092, Nemo Nobody, que té 120 anys, és l’últim ésser humà mortal de la Terra i viu envoltat d’homes que han arribat a la immortalitat gràcies a increïbles avenços científics. Quan Nemo es troba en el seu llit de mort, recorda diverses possibles existències i matrimonis que no va arribar a viure.

La Sal De La Tierra

La sal de la Tierra

Data: 17 de Novembre  Dir: W. Wenders; J.R. Salgado, 2014

Presenta: Teresa Guardans

Sinopsi: Des de fa quaranta anys, el fotògraf Sebastião Salgado recorre els continents tractant de captar els canvis de la humanitat. Ha estat testimoni de grans esdeveniments que han marcat la història recent: conflictes internacionals, fam, èxodes, etc. No obstant això, ara decideix visitar territoris verges amb grandiosos paisatges i fauna i flora exòtiques. Es tracta d’un gran homenatge fotogràfic a la bellesa del planeta. Participen en el projecte el seu fill Julià i Wim Wenders, també fotògraf.

El Nen De La Bicicleta

El nen de la bicicleta

Data: 24 de Novembre  Dir: Hermanos Dardenne. Bélgica, 2011

Presenta: Ester Puigmartí

Sinopsi: Cyril, un nen d’onze anys, s’escapa de la llar d’acollida, on el seu pare el va deixar després de prometre-li que tornaria a buscar-lo. El que Cyril es proposa és trobar-lo. Després de cridar en va a la porta de l’apartament on vivien, per eludir la persecució del personal de l’hospici, es refugia en un gabinet mèdic i es tira en braços d’una jove asseguda a la sala d’espera. Així és com, per pura casualitat, coneix a Samantha, una perruquera que li permet quedar-se amb ella els caps de setmana.

Maravillosa Familia De Tokio

Maravillosa familia de Tokio

Data: 1 de Desembre  Dir: Yoji Yamada. Japón, 2016

Presenta: Olga Almató

Sinopsi: Els tres fills d’una parella que s’acosta al seu 50 aniversari de casament entren en xoc quan la seva mare demana el divorci.

Un Monstruo Viene A Verme

Un monstruo viene a verme

Fecha: 15 de desembre  Dir: J.A. Bayona. España, 2016

Presenta: Marta Granés

Sinopsi: Després de la separació dels seus pares, Connor (Lewis MacDougall), un noi de 12 anys, haurà de ocupar-se de portar les regnes de la casa, ja que la seva mare (Felicity Jones) està malalta de càncer. Així les coses, el nen intentarà superar les seves pors i fòbies amb l’ajuda d’un monstre (Liam Neeson), però les seves fantasies hauran d’enfrontar-no només amb la realitat, sinó amb la seva freda i calculadora àvia (Sigourney Weaver).